Nyheter

Jazz i sikte

For tolvte gang skal unge jazztalenter vise seg fram på scenen i Bergen. Fredag 19. april arrangeres Jazz i sikte, og en fagjury velger ut to band til å spille på årets Nattjazz.

I år deltar 11 unge talentfulle band i Jazz i sikte, som fra i år har et utvidet regionalt perspektiv. Seks band har forankring i Bergensområdet med blant annet mange studenter fra Grieg-akademiet.  Fem band kommer fra Stavangerområdet, de fleste med tilknytning til jazzlinja ved Universitetet.

– Nivået på Jazz i sikte-deltakerne har steget markant etter at jazzlinja ved Grieg-akademiet ble etablert. De senere årene har det vært en tilsvarende utvikling også i Stavanger, der jazzlinja ved Universitetet har hatt samme gode effekt på det unge jazzmiljøet i byen, forteller arrangørene i en pressemelding.

Ett band fra hvert «arnested» velges ut av en fagjury som vinnere, der premien er en dobbeltkonsert under årets Nattjazz i mai. I tillegg velger juryen ut en instrumentalist-vinner, som vil få muligheten til å utvikle seg videre i et band fram til en honorert spillejobb på høstprogrammet til Bergen Jazzforum.

Et springbrett til videre karriere
Jazz i sikte har vist seg å være et viktig springbrett for mange av de artistene som har deltatt, og fungert som et første steg fram mot «gjennombrudd», festivaljobber og plateinnspilling .  Unge etablerte musikere som Ine Hoem, Ida Maria (Sivertsen), Peder Losnegård (LidoLido), Sjur Hjeltnes, Marius Neset, Christina Bjordal, Stein Urheim, Machine Birds og Chili Vanilla, har alle deltatt i jazz i sikte tidlig i karriereb.  Fjorårets vinnere, Morning has Occurred, vil i mai turnérer på Den Musikalske Stamvegen sammen med Karl Seglem, i Norsk jazzforum-samarbeidet MONITOR.

Vestnorsk talentprogram
Jazz i sikte er en del av Vestnorsk jazzsenters talentsatsingsprogram, og arrangeres i nært samarbeid med Bergen jazzforum, Nattjazz og jazzmiljøet i Stavanger. Hensikten er å stimulere jazzinteressen og rekrutteringen blant unge musikere på Vestlandet ved blant annet å gi dem muligheten til å vise seg fram på en etablert scene. Tiltaket startet etter initiativ fra Bergmund Waal Skaslien, som fortsatt er prosjektleder for Jazz i sikte. Bandene som deltar får gjennom våren undervisning i samspill og improvisasjon under ledelse av Skaslien. Bandene møtes også til workshops, hvor de gir hverandre tilbakemeldinger underveis i prosessen.

For å utnytte nettverkspotensialet i ordningen, reiser ett av bergensbandene for å delta under mønstringen i Stavanger, og ett av bandene fra Stavanger deltar i Bergen. Jazz i sikte-konserten i Stavanger finner sted i slutten av april (dato kommer), mens den i Bergen finner sted fredag 19. april med konsertstart kl 21:00, på Sardinen USF

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev