Nyheter

Jan Garbarek åpner MaiJazz

Jan Garbarek Group står på scenen når MaiJazz 6. mai neste år åpner den 25. festivalen i rekken.

I forbindelse med jubileet har MaJjazz ønsket å sette opp en konsert med en artist som gjennom hele festivalens historie har betydd spesielt mye.
– Jan Garbarek står for mye av det samme som MaiJazz vil formidle – tradisjon og nyvinning, det norske og det internasjonale, innsikt og refleksjon, sier Maijazz i en pressemelding.

Første gang hans navn stod på festivalplakaten i Stavanger var i 1992. Siden den gang har han kommet tilbake og levert konserter i krafthallene i Suldal og på Tonstad, konsert med The Hilliard Ensemble og konserter med sin egen gruppe med internasjonalt høyt respekterte musikere. Til jubileumsfestivalen i mai har han med seg Trilok Gurtu på perkusjon, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og Rainer Brüninghaus på tangenter.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev