Nyheter

Jan Garbarek åpner MaiJazz

Jan Garbarek Group står på scenen når MaiJazz 6. mai neste år åpner den 25. festivalen i rekken.

I forbindelse med jubileet har MaJjazz ønsket å sette opp en konsert med en artist som gjennom hele festivalens historie har betydd spesielt mye.
– Jan Garbarek står for mye av det samme som MaiJazz vil formidle – tradisjon og nyvinning, det norske og det internasjonale, innsikt og refleksjon, sier Maijazz i en pressemelding.

Første gang hans navn stod på festivalplakaten i Stavanger var i 1992. Siden den gang har han kommet tilbake og levert konserter i krafthallene i Suldal og på Tonstad, konsert med The Hilliard Ensemble og konserter med sin egen gruppe med internasjonalt høyt respekterte musikere. Til jubileumsfestivalen i mai har han med seg Trilok Gurtu på perkusjon, den brasilianske bassisten Yuri Daniel og Rainer Brüninghaus på tangenter.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev