Nyheter

Sesongåpning på Jazzscenen

Action Jazz med Snah sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo fredag 31. august. Utover høsten blir det høydepunkter fra norsk og internasjonal jazz, nye spennende navn, søndagsjam, Jassbox og mye mer.

Norsk stjernelag gjør comeback på sesongåpningen fredag. Action Jazz ble startet som en vinyllabel for syvtommere i 2003 av Kjetil Møster og King Midas-vokalist Ando Woltmann. Første band ut var trioen ved samme navn, bestående av Kjetil, Per Zanussi og Per Oddvar Johansen, som allerede spilte mye sammen i Zanussi Five. Etter noen intense konserter ble bandmedlemmene dradd til hver sin kant, og Action Jazz returnerer nå i ny, elektrisk drakt og tar i bruk nyervervet erfaring fra de siste åtte årene: Møster tar med seg gitarpedalene og forsterkeren han begynte å bruke i Rune Grammofon-bandet Ultralyd, Zanussi henter fram el-bassen han knapt har brukt siden Wibutee’s dager, og Johansen bruker trommemaskiner og synth-trommer fra sein Close Erase. Til sesongåpningen på Victoria har de fått med seg Snah fra Motorpsycho på gitar.

Jassbox og jam
Hver søndag kan man stikke innom Victoria for jam og god stemning. På høstens første jam, søndag 2. september, finner vi Anders Aarum (piano), Jens Fossum (bass) og Hermund Nygård (trommer) på scenen. Konseptet Jassbox videreføres én lørdag i måneden, og førstkommende lørdag har Machine Birds på programmet. Til sesongens første Jassbox har de med seg Mats Mæland Jensen på trommer, Marius Gjersø på trompet og Kjetil Møster på saksofon. Espen Horne og Erik Holm snurrer som vanlig plater og sørger for byens beste dansegulv utover kvelden.

Nytt og spennende på Uhørt!
Konsertserien Uhørt! presenterer nye spennede navn på den norske konsertscenen. Vinnere av Grappas debutantpris og finalister i årets Jazzintro, Moskus, er første band ut. Videre utover høsten møter vi blant annet Orter Eparg + Kosmonavt, MØLL + Hullyboo og Ine Hoem Solo + Lauv.

Hele programmet for Nasjonal jazzscene finner du her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev