Nyheter

Kongsberg Jazzfestival åpner

Onsdag på utescenen Tubaloon åpner souldronningen Sharon Jones (bildet) årets Kongsberg Jazzfestival. I løpet av festivalens fire dager står blant andre Dee Dee Bridgewater, Lizz Wright, Vijay Iyer, og LiveLien på programmet.

Souldronningen Sharon Jones holder årets åpningskonsert på utescenen Tubaloon sammen med sitt band the Dap Kings. Det amerikanske rockebandet The Flaming Lips, kjent for avanserte video- og lysshow med kostymer og oppblåsbare figurer, gjester samme scene lørdagen.

Dee Dee Bridgewater

Veteran og publikumsfavoritt
Dee Dee Bridgewater er veteranen som alltid innfrir, og Kongsberg Jazzfestival lover en variert konsert der lekre ballader avløses av ekspressive, hardtswingende låter, – alt framført med Dee Dee Bridgewaters innlevelse og eksepsjonelle sceneutstråling. Dee Dee Bridsgewater blir del av en dobbeltkonserten på Tubaloon på torsdag.

Lizz Wright i Kongsberg kirke
Lizz Wright regnes av de fleste som den førende av de yngre vokalistene. Hun har tatt opp i sin sangstil en rekke ulike impulser som er naturlig for en vokalist med røtter i de amerikanske sørstatene, som blues, jazz, country og amerikansk folkemusikk. Gospelmusikken har alltid vært en viktig del av hennes uttrykk, og Kongsberg Jazzfestival har derfor valgt å plassere konserten i vakre Kongsberg kirke. På denne konserten har hun med seg vokalisten og gitaristen Raul Midón, som etter debutplata ”State of Mind”(2005) har festet grepet om et stadig større publikum.

Bredt program
Den kritikerroset amerikanske pianisten Vijay Iyer spiller med sin trio i Kongsberg Kirke. Frijazztrioen The Thing gjester Kongsberg Jazzfestival nok én gang, og har denne gangen med seg pianisten Agusti Fernández og trompeteren Peter Evans. Duoen LiveLien, med velkjente Live Maria Roggen og Helge Lien, kan oppleves i en intim setting på festivalens poesioase.  Britiske Led Bib spiller frisk, sjangeroverskridende og eksplosiv musikk, og danske Selvhenter skal i følge programmet «knalle til med trøkk og støy».

Se hele programmet for Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev