Nyheter

Aslak Alis Hartberg til Oslojazz

Titusenvis kjente ham som Alis fra Klovner i Kamp. I jazzmiljøet var han bassisten som spilte i Shining og Jon Eberson Quartet. Nå, ti år etter forrige jazzutgivelse, kommer han ut med et prosjekt som oppsummerer alt han har drevet med musikalsk.

Aslak Hartbergs nye prosjekt, The Fuzz, har premiere på Mono under Oslojazz 2012. Med seg har han trompeter Gunnar Halle (Fattigfolket/Mari Boine), pianist Bugge Wesseltoft og Karpe Diem-trommeslager Frode Eggum. Gjør klar til samplede trommer, massive synther og eksperimentell bassing, men aldri uten en solid forankring i catchy melodier.

To klare referanser peker seg ut når man hører musikken: Miles Davis og Kanye West. Miles Davis-platen ”Tutu” fra 1985 er en plate Hartberg alltid nevner i intervjuer. Der leker Miles Davis seg på det bunnsolide – men også svært moderne og programmerte – kompet til Markus Miller. Den alltid grenseoverskridende hip hoperen Kanye West er også tydelig tilstede i Hartbergs nye prosjekt. Med sine elleville programmeringer, dansbare trommer og uredde lek med fy-fy elementer som auto tune og svulstige 1980-tallslyder, er også West en tydelig inspirasjonskilde for prosjektet. Konserten på Mono vil i følge Oslo Jazzfestival bli en opplevelse av lyder og effekter man sjelden hører på jazzfestivaler.

Oslo Jazzfestival 2012 finner sted 13. – 18. august.

(foto: Per Heimly)

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev