Nyheter

ECM-fokus under Moldejazz

Moldejazz lanserer det legendariske plateselskapet ECM som Label in Residence under årets festival. Sammen med Manfred Eicher (bildet) har Moldejazz valgt ut ti konserter med aktuelle utøvere fra ECMkatalogen.

Årets Artist in Residence, Jon Balke, er representert med Siwan Jadid, solokonsert og Batagraf. Stefano Bollani kommer med sin danske trio, Andy Sheppard kommer med Trio Libero og franske Louis Sclavis  spiller med  Atlas Trio. Tord Gustavsen som har hatt stor suksess med utgivelsen The Well, kommer med kvartett.  Nik Bärtsch debuterer i Molde med bandet Ronin,  multi- instrumentalisten Stephan Micus spiller i Norge for aller første gang og festivalen avsluttes i Molde Domkirke med det strålende samarbeidet mellom Giovanna Pessi og Susanna Wallumrød.

Legendestatus
For 43 år siden, høsten 1969, startet produsent Manfred Eicher plateselskapet ECM – Edition of Contemporary Music i München. Fire tiår senere har selskapet legendestatus, men er samtidig svært vital og i stadig forandring. Selskapet ble nylig kalt “den viktigste utgiveren i verden for jazz og ny musikk” av den britiske avisen The Independent.

Tette bånd til Norge
ECM og norsk jazz har vært nært knyttet sammen helt siden selskapets tidlige år.
Jan Garbareks album ”Afric Pepperbird” med Terje Rypdal, Arild Andersen og Jon Christensen ble innspilt allerede i 1970 på nattestid i Arne Bendiksens studio. Med denne innspillingen ble også det nå mer en førti år lange samarbeidet mellom lydtekniker Jan Erik Kongshaug og produsent Eicher etablert. Flere hundre ECM album har blitt innspilt i Kongshaugs Rainbow Studio i Oslo. I de senere år har artister som Tord Gustavsen, Trio Mediæval, Rolf Lislevand, Mathias Eick, Ketil Bjørnstad, Christian Wallumrød, Arve Henriksen, Trygve Seim, Jon Balke, Jacob Young og Sinnika Langeland jobbet tett med selskapet.

Her finner du ECMs hjemmeside.

Fra forsiden

Nyheter

Jazzintro-duell på Stavanger Jazzforum

Andre runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Stavanger Jazzforum torsdag 29. februar. Da spiller det to bandene Lightning Trio og tuvahalseband om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev