Nyheter

Stjernevokalister til sølvbyen

Kongsberg Jazzfestival presenterer nå siste pulje med artister til årets festival. Dee Dee Bridgewater (bildet) inntar hovedscenen Tubaloon og Lizz Wright er klar for Kongsberg kirke.

Dee Dee Bridgewater er veteranen som alltid innfrir, og Kongsberg Jazzfestival lover en variert konsert der lekre ballader avløses av ekspressive, hardtswingende låter, – alt framført med Dee Dee Bridgewaters innlevelse og eksepsjonelle sceneutstråling. Dee Dee Bridsgewater blir del av en dobbeltkonserten på Tubaloon på torsdag.

Lizz Wright i Kongsberg kirke
Lizz Wright regnes av de fleste som den førende av de yngre vokalistene. Hun har tatt opp i sin sangstil en rekke ulike impulser som er naturlig for en vokalist med røtter i de amerikanske sørstatene, som blues, jazz, country og amerikansk folkemusikk. Gospelmusikken har alltid vært en viktig del av hennes uttrykk, og Kongsberg Jazzfestival har derfor valgt å plassere konserten i vakre Kongsberg kirke. På denne konserten har hun med seg vokalisten og gitaristen Raul Midón, som etter debutplata ”State of Mind”(2005) har festet grepet om et stadig større publikum.

Utvidet Turns
Norske The Turns Tentet deler scene med Sharon Jones på Tubaloon torsdagen. Turns debutplate ”Out” ble av Dagens Næringsliv utropt til årets beste norske utgivelse i 2011. Til Kongsberg kommer de med en utvidet versjon av bandet, The Turns Tentet. Kjente jazzmusikere som Kjetil Møster, Lars Horntveth og Erlend Slettevold vil bidra til at bandets attraktive progressive pop-profil dreies mot et uttrykk der improvisert musikk og jazz er tydelige ingredienser.

I tillegg kommer blant andre svenske Josefine Cronholm, afrikanske Tinariwen, det belgiske punk-rock-bandet The Ex, pianistene John Tilbury og Agustí Fernandez, den finske improtrioen Black Motor og norske SAKA til årets Kongsberg Jazfestival.

Hele programmet finner du her.

Fra forsiden

Nyheter

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyheter

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev