Nyhet

Jon Balke Artist in Residence på Moldejazz

Pianist og komponist Jon Balke blir årets Artist in Residence under Moldejazz 2012. I tillegg kommer Wayne Shorter Quartet, The John Scofield Hollowbody Band, Susanna Wallumrød/Giovanna Pessi og Sweeet Honey In The Rock.

I Molde vil publikum få oppleve Jon Balke i fem–seks svært forskjellige musikalske konstellasjoner som viser hans store allsidighet og evne til å fordype seg i sitt musikalske materiale. Jon Balkes virksomhet har alltid vært todelt. På den ene siden en søken etter maksimal spontanitet i musikken, ved å etablere band som er basert mer og mer på ren improvisasjon som vi møter i trioen Jøkleba, og på den andre siden en søken etter et komponert, gjennomarbeidet kammermusikalsk orkestralt uttrykk som vi vil møte i prosjektet Siwan.

Pianist, komponist og bandleder
Jon Balke har helt siden han «slo gjennom» midt på 1970-tallet i Arild Andersen og Radka Toneff sine grupper, vært en våre mest originale og innflytelsesrike musikere og komponister innen jazz og annen samtidsmusikk. Balke har gjort seg bemerket som solopianist blant annet gjennom utgivelsen «Book of Velocities» på ECM. Han har markert seg sterkt i mindre band som E’Olen, Masqualero, Sidsel Endresen Kvartett, Jøkleba og Batagraf. Men han er kanskje først og fremst kjent i en sentral rolle eller som leder av store band og prosjekter som Oslo 13, Jazzpunkensembelet, Magnetic North Orchestra, Magnetic Book og Siwan.

Tilbake til Molde
Wayne Shorter er en av den moderne jazzens største saksofonister og komponister. Gjennombruddet kom med Art Blakeys Jazzmessengers, han var sentralt medlem i Miles Davis Quintet og startet Weather Report sammen med Joe Zawinul. I en alder av 78 år framstår Wayne Shorter som en vital musiker som videreutvikler sitt musikalske uttrykk sammen med et svært sammensveiset kollektiv som består av Danilo Perez (piano), John Patitucci (bass), Jorge Rossey (trommer). Wayne Shorter gjestet Molde i 2007, og nå kommer han tilbake med sin kvartett som regnes som et av de aller beste småband i dagens jazz.

I årets første programslipp fra Moldejazz finner vi også The John Scofield Hollowbody Band, Susanna Wallumrød/Giovanna Pessi og Sweeet Honey In The Rock. Les mer om dette her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev