Nyhet

Programslipp fra Kongsberg Jazzfestival

Souldronningen Sharon Jones (bildet) åpner Kongsberg Jazzfestival i juli. I årets første programslipp avslører også festivalen navn som Vijay Iyer, The Thing med Agusti Fernández og Peter Evans, LiveLien og The Flaming Lips.

Souldronningen Sharon Jones holder årets åpningskonsert på utescenen Tubaloon sammen med sitt band the Dap-Kings. Det amerikanske rockebandet The Flaming Lips, kjent for avanserte video- og lysshow med kostymer og oppblåsbare figurer, gjester samme scene lørdagen.

Den kritikerroset amerikanske pianisten Vijay Iyer spiller med sin trio i Kongsberg Kirke. Frijazztrioen The Thing gjester Kongsberg Jazzfestival nok én gang, og har denne gangen med seg pianisten Agusti Fernández og trompeteren Peter Evans. Duoen LiveLien, med velkjente Live Maria Roggen og Helge Lien, kan oppleves i en intim setting på festivalens poesioase.  Britiske Led Bib spiller frisk, sjangeroverskridende og eksplosiv musikk, og danske Selvhenter skal i følge programmet «knalle til med trøkk og støy».

All About Jazz som gjestekurator
Ett av verdens største nettsteder for jazz, All About Jazz, har i år gått inn som kurator og booket en konsertrekke bestående av syv konserter med noe av det beste norsk jazzscene har å by på. Eple Trio med Karl Seglem, Elephant9 med Reine Fiske, Mats Eilertsen SkyDive Quintet, Arve Henriksen Percussion Trio, Jon Balke Magnetic Book, Per Jørgensen and Friends og Stian Westerhus/ Eivind Aarset/Sidsel Endresen/Thomas Strønen, kan alle oppleves på EnergiMølla.

Les mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyhet

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyhet

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev