Nyhet

Tildelinger fra FFUK

I 2011 har Fond for utøvende kunstnere behandlet nærmere 4000 søknader til en samlet søknadssum på mer enn 178 millioner kroner. Av disse er det innvilget støtte til 338 musikkprosjekter og 257 innspillinger.

Den 8. desember holdt fondets styre sitt siste styremøte for i år. I 2011 har fondet hatt seks styremøter for bevilgninger til prosjekter, reiser, kurs, innspillinger mm, samt ett eget møte for tildelinger av reise- og etterutdanningsstipend. Til sammen har styret behandlet 3.849 søknader om støtte – til en samlet søknadssum på mer enn 178 millioner kroner.

Fondets midler er øremerket honorar til de profesjonelle utøverne (som må bo og ha sitt virke i Norge) som deltar i prosjektet. Fondet har bevilget nesten 39 millioner til ca. 1.250 søkere, av disse har 194 frie grupper fått støtte til sceniske prosjekter innen dans og teater, 338 søkere har fått støtte til musikkprosjekter, og 257 søknader om støtte til innspilling har blitt innvilget.

Støtte til digitale utgivelser fra 2012
All støtte til innspillinger som det er søkt om i 2011 er gitt til utgivelser på CD eller i vinylformat. Men fra 2012 vil det også være mulig å søke fondet om støtte til digitale utgivelser. Nye kriterier for å søke støtte, for hvordan en eventuell støtte må benyttes, og for hva som kreves for at støtten skal bli utbetalt, er vedtatt av fondets styre, og vil om kort tid være tilgjengelig på fondets hjemmeside.
Søknadsskjemaene må også endres for å tilpasses den nye virkeligheten, skjemaet for innspilling i den elektroniske søknadsportalen vil være tilgjengelig fra uke 1 i 2012.

Søknadsfrister for første halvår 2012:
– Fredag 13. januar
– Torsdag 15. mars
– Fredag 11. mai
– Torsdag 15. mars for reise- og etterutdanningsstipend 2012.

Fond for utøvende kunstnere

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev