Nyhet

Bestillingsverk på turné

Tore Brunborg og Kirsti Huke har tatt med seg bestillingsverket fra fjorårets Vossa Jazz på turné. Verket er også sluppet på plate denne uka til fine kritikker.

Scent of Soil ble urframført på Vossa Jazz i fjor og er et nytt samarbeidsprosjekt med saksofonist Tore Brunborg og vokalist Kirsti Huke hvor Brunborg har komponert melodier og Huke har skrevet tekster.

Som navnet tilsier, er naturen en viktig inspirasjonskilde med tanke på både tekstmateriale og musikk, og verket skal være en kjærlighetserklæring til naturens mange sider. Det musikalske landskapet til Scent of Soil er til tider tungt og rocka, men bærer samtidig preg av at bandet består av et knippe flotte jazzmusikere. Bandmedlemmene har alle jobbet mye med sjangeroverskridende musikk, og referansene til den alternative rockescenen er mange og sterke. Albumet «Necklaces» ble sluppet denne uka og har fått fine kritikker.

Tore Brunborg er blant de mest etterspurte jazzmusikerne i landet og har en cv med et spenn fra Masqualero til Tord Gustavsen, Billy Cobham og Manu Katche. Kirsti Huke har sammen med resten av bandet lenge vært sentrale navn i norsk jazz.

Tore Brunborg – saksofoner/fløyter/tangenter/komponist, Kirsti Huke – vokal/tangenter/ autoharpe/komponist/tekst, Petter Vågan – gitar, Rune Nergaard – bass og Gard Nilssen – trommer

Turnérute:
22. november – Hemnes Jazzforum
23. november – Brønnøy Jazzforum
24. november – Trondheim Jazzforum, Dokkhuset
25. november – Stavanger Jazzforum, Klubb Sting
26. november – Nasjonal jazzscene, Oslo
28. november – Arendal Jazzklubb, Arendal Kulturhus

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev