Nyhet

LiveLien på turné

To av landets mest anerkjente jazzutøvere er i disse dager på en omfattende Norgesturné som duoen LiveLien. Vokalist Live Maria Roggen og pianist Helge Lien har satt sammen et drømmerepertoar av nye og gamle låter, alle med norsk tekst.

Helge Lien har komponert musikk til dikt av blant andre André Bjerke og Hans Børli, og duoen fremfører jazz- og covermateriale både med originale norske tekster, og med gjendiktninger fra andre språk. Kjente og ukjente låter behandles med respekt og frie tøyler i et tett kommuniserende duoformat. De leker med språk, leker med lyder, og boltrer seg i musikalsk improvisasjon.

Prisvinnende jazzvokalist
Live Maria Roggen har siden 1998 vært aktiv som improviserende sanger og låtskriver innen ulike jazzuttrykk. Hun er mest kjent som sangeren i standardjazzbandet Come Shine, men opptrer også som soloartist og i vokalimproensemblet Trondheim Voices. Live har mottatt Radka Toneffs minnepris, Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris og Gammlengprisen, i tillegg til to Spellemannpriser: for jazz med Come Shine i 2002, og i åpen klasse for soloutgivelsen Circuit Songs i 2007. Lives uttrykk kjennetegnes av sterk tekstformidling og leken improvisasjon.

Anerkjent pianist
Helge Lien er pianist og komponist, og kanskje mest kjent fra sin egen Helge Lien Trio. Helge mottok Spellemannprisen 2008 for sitt siste album Hello Troll, og har vært aktiv på den norske jazzscenen siden 2001, blant annet med Tri O´Trang og Hero. I 2008 mottok Helge Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris. De som får denne høythengende prisen, kommer alltid tilbake til Kongsberg Jazzfestival året etter for å holde en ”takk for prisen-konsert”. I dette prosjektet hadde Helge blant annet med seg Live Maria Roggen, og det ble starten på LiveLien, som nå er klare til å møte det norske publikummet på både scene og plate.

Turnérute:
12.10   Dokkhuset, Trondheim
13.10 Brønnøysund, Forsamlingslokalet, Brønnøy Jazzforum
14.10 Nordland teater, (Smeltedigelen), Mo i Rana
15.10 Sinus, Bodø
16.10 Sortland kino
08.11 Ibsenhuset, Skien
09.11 Nøtterøy kulturhus
10.11 Stallen, Horten
11.11 Nasjonal jazzscene, Oslo
12.11 Nes kulturhus, (matiné)
12.11 Bærum kulturhus, (kveld)
16.11 Sting Nere, Stavanger
17.11 Sardinen USF, Bergen
18.11 Ål kulturhus
19.11 Kulturhuset Banken, Lillehammer

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev