Nyhet

Jazzfestival for ungdom

For tredje gang arrangeres det jazzfestival for ungdom i Trondheim. Internasjonale og nasjonale stjerneartister, talentfull ungdom og fantastisk musikk fyller Dokkhuset når Jazzfest Ung går av stabelen 21. til 23. oktober.

I år har Jazzfest Ung invitert Midtnorsk Ungdomsstorband og Bergen Ungdomsstorband til seminarer i Trondheim. Ungdomsstorbandene blir tatt hånd om av toppmusikere og vil få en uforglemmelig helg. I tillegg vil noen av disse workshopene være åpne for hele Trondheims befolkning, slik at alle som vil kan få komme tettere inn på artister som Helge Sunde, Magnus Lindgren, Kirsti Huke, John Pål Inderberg, Håkon Mjåset Johansen og Hayden Powell. I tillegg til konserter med Midtnorsk Ungdomsstorband og Bergen Ungdomsstorband, får festivalen besøk av  stjerneartister som Vijay Iyer Trio, Ensemble Denada og Hayden Powell Trio.

Urfremføring på Jazzfest Ung
Trommeslageren Andreas Håkestad ble på Jazzfest.Ung i 2010 tildelt Trondheim Jazzfestival sin Talentpris. Som kvittering for denne prisen har Andreas skrevet et bestillingsverk som urfremføres på Jazzfest.Ung 2011. I verket ”Sommerfuglvariasjoner” lar Andreas Håkestad seg inspirere av sommerfuglenes tilsynelatende bedagelige og tilfeldige ferd fra livets begynnelse og ut i den store verden – alene på en blomst, i store svermer, på en menneskehånd – og kanskje på jakt etter en make? Med seg i bandet har han Magnus Lindgren, Espen Berg, Jo Fougner Skaansar, YoungVoices og Trine Knutsen, i tillegg til strykere.

Virtous pianist
Vijay Iyer har aldri tidligere vært i Trondheim, men i resten av verden er han en stor stjerne. Dette er en virtous pianist med et fantastisk komp, som i de siste år har gjort mye for å fornye pianotrioformatet. Med utmerkelser som The #1 Jazz Album of the Year fra New York Times og en hel rekke anerkjente aviser, og 2010 Echo Jazz Award, den tyske Grammy-prisen, kan dette blir en magisk konsertkveld på Dokkhuset.

Fra New York til Trondheim
Ensemble Denada er et av to fullt profesjonelle storband i Norge. Med utgivelser på det store, tyske plateselskapet ACT og Echo Award for plata ”Finding Nymo”, har Ensemble Denada vist seg å være en helt spesiell sammensetning av musikere og instrumenter. Jazzfest.Ung får besøk av denne gjengen midt oppi en travel konserthøst med konserter i Rochester, Hamburg, Bonn og New York.

Kritikerrost platedebut
Hayden Powell er et av de aller største talentene i norsk jazz. Med en merittliste som viser konserter og innspillinger med Kenny Wheeler, Trondheim Jazzorkester, Tore Brunborg og Erlend Skomsvoll, er nå Hayden endelig klar med plate med egen trio. Plata ”the Attic” har allerede høstet strålende kritikker fra blant annet Dagbladet, Dagsavisen og Nettavisen. Bandet består av Hayden Powell, Eyolf Dale og Jo Fougner Skaansar.

Jazzfest Ung program, Dokkhuset:
Fredag 21.okt:

19.30 Midtnorsk Ungdomsstorband
21.00 Vijay Iyer Trio

Lørdag 22.okt:
11.30 Fokus: John Pål Inderberg
14.00 Fokus: Håkon Mjåset Johansen
15.00 Bergen Ungdomsstorband
16.00 Fokus: Magnus Lindgren
21.00 Ensemble Denada
22.30 Jamsession

Søndag 23. okt:
10.00 Fokus: Helge Sunde
11.30 Fokus: Hayden Powell
14.00 Hayden Powell Trio
16.00 Fokus: Kirsti Huke
19.00: Urframføring: Sommerfuglvariajoner, Andreas Håkestad

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Kulturtantas revansje

James Wood er en av verdens fremste litteraturkritikere og snakker om seriøse observeringer, trommeslagere og sitt forhold til Oslo, Ragnhild Brochmann tar kulturtanta i forsvar og vi tar en kort prat med Mette Henriette.

Nyheter

Nytt sommerjazztilbud for unge

Nyvinningen Jazzkurs 2023 blir tettpakket med samspill og musikk nærmest døgnet rundt, når jazzpedagogene Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly inviterer unge musikanter fra hele landet til fem dagers intens jazzcamp på Østlandet i juni. Påmelding er åpnet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev