Nyhet

Jazzlandjubileum på Nasjonal jazzscene

Bugge Wesseltofts plateselskap Jazzland har etablert seg som toneangivende innenfor norsk og internasjonal jazz og elektronika. Nå feirer Jazzland femten år og inviterer til jubileum på Nasjonal jazzscene 13. og 14. oktober. På scenen finner vi blant andre Bugge selv, Håkon Kornstad, Ola Kvernberg og Knut Reiersrud.

Jazzland startet opp i 1996, ett år etter Bugge Wesseltoft etablerte Bugge’s Room som en tumleplass for musikere innenfor eksperimentell jazz og elektronika.  I løpet av kort tid etablerte Jazzland seg internasjonalt som et nyskapende og toneangivende plateselskap i sjangeren. Siden har Jazzland uvidet sjangergrensene og artistene har blitt mange og varierte.  I stallen har Jazzland alt fra veletablerte musikere som Eivind Aarset, Knut Reiersrud og Jon Eberson Group til nyere jazzpust som Håkon Kornstad og Stein & Maris Daydream Community.

Jazzland Community gjenforenes
Torsdag 13. oktober inviterer Jazzland til enmanns-show med multiinstrumentalist Håkon Kornstad, og spilleglede og sjangerforvirring med Bergens-duoen Stein og Mari. På fredag blir det gjenforeningskonsert med Jazzland Community hvor Bugge har invitert et utsøkt utvalg av gode venner fra Jazzlands stolte histore: Knut Reiersrud, Håkon Kornstad, Ola Kvernberg, Erik Nylander og Ole Morten Vågan. Gjestemusiker denne kvelden er den spanske gitaristen Jose Miguel Carmona. Fredagskvelden innledes med Jazz:Talk hvor vi møte Bugge Wesseltoft i samtale med Jazznytt.

Les mer om jubileumsprogrammet her.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev