Nyhet

Talentutvikling på Dølajazz

Under merkelappen JazzIncubator presenterer Dølajazz på Lillehammer unge jazztalenter fra hele Norden. Prosjektet er for og av studenter, og er et samarbeid med utdanningsinstitusjoner over hele landet. Sommerfulgfisk (bildet) er et av bandene på årets JazzIncubator som går av stabelen 13. – 15. oktober.

Dølajazz ønsker å satse på unge talenter og sammen med et seminar for unge musikere, er Nordic JazzIncubator et ledd i denne satsningen. Nordic Jazzincubator er en arena der musikere møtes, får høre hverandre og knytte relasjoner på tvers av utdanningsinstitusjonene og landegrensene.

– Målsettingen er å skape en arena for utvikling, en Incubator for jazzinteresse, både for de som arrangerer denne minifestivalen under DølaJazz og for unge musikere. Vi har flere band på hovedprogrammet som har vokst og blitt profesjonelle etter å ha deltatt på JazzIncubator. Jeg kan nevne blant andre Cortex, Machina, Oscar Grönberg Trio og Ine Hoem, forteller assisterende festivalsjef på Dølajazz, Anette Seglem.

For og av studenter
JazzIncubator som prosjekt ble først lansert høsten 2003 som et ledd i en fornyet strategi for DølaJazz – Lillehammer jazzfestival, og ønsket om å satse på unge talenter. Prosjektet skal være av og for studenter, der unge musikere, prosjektledere og produsenter knyttet til kultur- og medieproduksjon skal skape og gjennomføre festivalen under Dølajazz. JazzIncubator har samarbeidet med Høyskolen i Lillehammer de siste sju årene, og studenter fra kulturstudiene er ansvarlige for hele arrangementet.  Studenter fra høyskolen gjør også  profesjonell flerkameraproduksjon for TV og DVD.

Se programmet for JazzIncubator 2011 her.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev