Nyhet

Molderose til Jazznytts redaktør

Redaktør i Jazznytt, Jan Granlie, ble på Moldejazz i dag hedret med utmerkelsen Molderosen. Hvert år under festivalen tildeles utmerkelsen en utenbys person som har bidratt til å sette Molde og jazzen på kartet.

Molderosen har blitt delt ut siden 1967, og enkelte år har flere personer delt prisen. I år gikk altså Molderosen til Jan Granlie for hans brede engasjement for jazzen siden sent på 70-tallet.

Jan Granlie sier til Romsdal Budstikke idag at han betegner det som kjempehyggelig å endelig få Molderosen, og ser på tildelingen som en annerkjennelse for den jobben han gjør i Jazznytt.

Juryens begrunnelse:
Vinneren kom slentrende inn i jazzmiljøet i Molde en gang på sent 70-tall, opprinnelig for å studere transportfag på Høgskolen. Han ble fort en sentral skikkelse i Storyville Jazz Club. I 1980 ble han klubbens formann og etter hvert også booking-ansvarlig. I samme periode prøvde han i tillegg å bygge opp en karriere som jazztrombonist, men i Storyvilles arrangementsoversikter fra disse årene er det kun registrert en opptreden – som for øvrig ikke ble honorert.

Hans sosiale vesen og store omgangskrets, ikke minst med diverse jenter i passende og upassende alder, kombinert med en til tider skandaløst elendig økonomisk sans, førte etter hvert til store problemer. Disse frustrasjonene ble nedfelt i hans eneste diktsamling, som i dag er en av de store samleobjektene i norsk jazzliv, på linje med Jan Garbareks første plateutgivelse.

Prisvinneren har senere livnært seg som kombinert skatteflyktning og selvstendig næringsdrivende i Svolvær. Han har arbeidet i den sentrale avisa til det store sosialdemokratiske partiet og i tilsvarende organ til det lille partiet til bøndene. Han er i dag redaktør av et nærværende organ for rytmisk improvisasjonsmusikk.
Prisvinneren har stor kontaktflate, er rund og trivelig, glad i god mat og godt drikke og utøver en akkurat passe blanding av nødvendige arbeidsoppgaver og sosial omgjengelighet. Han har et nært og godt forhold til Molde, har deltatt på et utall festivaler og kjenner tilsynelatende hvert annet menneske på sin vandring gjennom Storgata. Juryen er således ikke i tvil om at kandidaten er en verdig vinner.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev