Nyhet

Sundfør med bestillingsverk

Susanne Sundfør kommer til Oslo Jazzfestival 2011 med bestillingsverket «A Night at Salle Pleyel». Med seg har Sundfør et håndplukket stjernelag av norske keyboardister. Konserten finner sted på Sentrum Scene 18. august og er et samarbeid med Ladyfest.

Susanne Sundfør er en av Norges fremste komponister og låtskrivere, og hun har fått frie tøyler til å komponere et verk der grenselandet mellom pop og klassisk musikk utforskes. Sundfør dro til Paris for å skrive bestillingsverket som er komponert for fem Blofeld-synthesizere, og inspirasjonen til verkets tittel kom etter en konsertopplevelse i den parisiske konsertsalen Salle Pleyel der Sundfør hørte musikk av Rakhmaninov og Stravinskij.

Stjernelag av norske keyboardister
”A Night at Salle Pleyel”, skal fremføres på Sentrum Scene sammen med et stjernelag av norske keyboardister. Besetningen er håndplukket av Sundfør og består av Ådne Meisfjord (120 Days), Øystein Moen (Jaga Jazzist/Puma), Morten Qvenild (Susanna & The Magical Orchestra/The National Bank) og Christian Wallumrød (Christian Wallumrød Ensemble/Close Erase).

Samarbeid med Ladyfest
Oslo Jazzfestival presenterer bestillingsverket i samarbeid med Ladyfest. Verket ble opprinnelig bestilt av Ladyfest gjennom Konsertforeningen Blå, men av praktiske årsaker lot det seg ikke gjøre å fremføre verket under årets festival, og dermed ble Oslo Jazzfestival invitert til å overta prosjektet som er støttet av Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

Flere nye navn til Oslo Jazzfestival
Kenny Garrett Quartet åpner årets jazzfestivaluke på Nasjonal jazzscene Victoria. Garretts karriere startet i Duke Elllington Orchestra under ledelse av Mercer Ellington, men det var som medlem av bandet til Miles Davis på slutten av 1980-tallet, at Garrett ble kjent. Siden har han gitt ut 18 album i eget navn og medvirket på mer enn 230 innspillinger.

En av de desidert mest profilerte jazzbandene i Norge sent på 1990-tallett og tidlig på 2000-tallet er tilbake. I forbindelse med Oslo Jazzfestivals 25-årsjubileum gjenoppstår The Trio. Bandet ble etablert i 1996 med Petter Wettre på saksofon, Ingebrigt Håker Flaten på bass og Jarle Vespestad på trommer. Sammen gjorde de utallige konserter på klubber og festivaler, samt spilte inn fire album. The Trio hadde en nerve og en energi som sent vil glemmes, og under årets jazzfestival kan bandet oppleves live for første gang siden avviklingen i 2001.

Oslo Jazzfestival 2011 finner sted 15.- 20. august.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev