Nyhet

Norges største jazzpris

DnB NOR ASA blir hovedsponsor for Kongsberg Jazzfestival i fem nye år med en betydelig utvidelse av samarbeidet. Blant annet oppjusteres DNB NOR-prisen til 300.000 kroner, og blir dermed Norges største jazzpris i kontantbeløp.

– Med de gode erfaringer fra mange års fruktbart samarbeid i ryggen, er det svært gledelig at DnB NOR har valgt å forlenge sitt samarbeid med Kongsberg Jazzfestival i fem nye år; fra og med inneværende år til og med festivalen i 2016, sier festivalen i en pressemelding.

Barnefestival
DnB NOR har valgt å utvide avtalen slik at den i femårsperioden vil omfatte flere aktiviteter, og ikke minst at det er barne- og ungdomsaktivitetene som i hovedsak vil bli prioritert.

Kongsberg Jazzfestivals ”festival i festivalen”, BARNIVALEN, er en av Nordens eldste og største festivaler av og for barn og unge, og avtaleutvidelsen sørger for at Kongsberg Jazzfestival kan fortsette sin tydelige satsing på Barnivalen i årene framover.

Norges største jazzpris
Sponsoravtalen omfatter også en satsing på en av Norges viktigste jazzpris, ”DnB NOR-prisen”, som går til den enkeltmusiker som representerer det beste i norsk jazz, og som har et betydelig internasjonalt potensiale foran seg. Prisbeløpet har siden prisen ble introdusert i 1996 vært på 100 000 kroner. Nå i sitt femtende år oppjusteres beløpet til hele 300 000 kroner, og blir dermed også Norges største jazzpris i kontantbeløp. Prisvinneren vil naturligvis også avholde den tradisjonsrike ”takk for prisen”-konserten på påfølgende Kongsberg Jazzfestival som før.

Tidligere vinnere av DnB NOR-prisen:
2010    Maria Kannegaard
2009    Ole Morten Vågan
2008    Helge Lien
2007    Morten Qvenild
2006    Håvard Wiik
2005    Solveig Slettahjell
2004    Ingebrigt Håker Flaten
2003    Live Maria Roggen
2002    Håkon Kornstad Trio (Håkon Kornstad, Paal Nilssen-Love, Mats Eilertsen)
2001    Christian Wallumrød
2000    Petter Wettre
1999    Audun Kleive
1998    Sidsel Endresen
1997    Bugge Wesseltoft
1996    Nils Petter Molvær

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev