Nyhet

Mathias Eick på releaseturné

Denne uka slipper Mathias Eick albumet Skala, oppfølgeren til den kritikerroste ECMdebuten The Door. Samtidig legger Eick og hans kvartett ut på en lengre releaseturné som starter lørdag 5. mars på Nasjonal jazzscene.

Det prisvinnende trompetesset Mathias Eick har allerede rukket å bygge seg et stort og trofast publikum, og debutlbumet “The Door” fra 2008 fikk strålende anmeldelser og solgte svært godt.  Albumet “Skala” som slippes denne uka er også en av de høyest prioriterte platene i ECM systemet i år.

Bred appell
Musikken på Skala henter inspirasjon fra popmusikk, og referanser som Joni Mitchell, Radiohead, Sting og Elton John nevnes av Eick selv. I ryggen har han et rocka og veltrimmet band med to trommeslagere som motor. Blant gjestartistene finner man saksofonist Tore Brunborg (Tord Gustavsen, Ketil Bjørnstad), harpist Sidsel Walstad fra Kork og keyboardist Morten Qvenild (The National Bank, Susanna & the Magical Orchestra). Skala er et album med appell langt utenfor jazzmenigheten i følge ECM.

Populær, prisvinnende trompetist
Tross sin relativt unge alder, har Mathias Eick rukket å bli en av våre mest anerkjente og populære trompetister. Han er kjent fra band som Jaga Jazzist, Trondheim Jazzorkester og Motif, og har gjennom samarbeid med artister som Thomas Dybdahl, DumDum Boys, Motorpsycho, Turboneger, Ulver og Big Bang også gjort seg kjent utenfor jazzkretser. I 2009 ble han tildelt Statoilstipendet under By:larm og i 2006 fikk han prisen for Beste Internasjonale Jazztalent i New York.

Turnéstart lørdag
“Skala” slippes på ECM fredag 4. mars, og albumet slippes på både CD og som audiophile 180 gram LP. På releaseturneen har Eick med seg Torstein Lofthus (trommer), Gard Nilssen (trommer), Audun Erlien (bass) og Andreas Ulvo (flygel). Først ut er Nasjonal jazzscene, Victoria, lørdag 5. mars.

05.03.11 – Nasjonal Jazzscene, Oslo( release konsert)
07.03.11 – Arendal Jazzklubb
11.03.11 – Hadeland Jazzforum
12.03.11 – Union scene
17.03.11 – Stavanger Jazzforum
18.03.11 – Sardinen, Bergen Jazzforum
19.03.11 – Dokkhuset, Trondheim
20.03.11 – Tromsø Jazzklubb
16.04.11 – Vossa jazz
18.06.11 –  Midtsommer jazz , Ålesund
20.06.11 – Festspillene i Nord Norge

Her kan du se eksklusive videoklipp av Mathias Eick:
Låta Edinburgh fra en konsert i Parma, Italia høsten 2010.
Låta Oslo fra en konsert i Parma, Italia høsten 2010.

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev