Nyhet

Sidsel Endresen kurator på Nasjonal jazzscene

Sidsel Endresen har fått frie hender til å sette sammen et program til serien Fristil på Nasjonal jazzscene denne våren.

Som navnet tilsier er Fristil en serie som gjerne setter fokus på nye uttrykk og nye sammensetninger, og vokalinnovatør og sangdronning Sidsel Endresen var et naturlig valg for Nasjonal jazzscene. Endresen er forankret i den sjanger- og tabufrie improvisasjonsmusikken i alle dens nåtidige former og fasonger, og hun har derfor valgt å fokusere på sterke representanter innen disse formene.

– Jeg har satt sammen et program bestående av noen av mine helter og heltinner, og har valgt å fokusere primært på norske improvisasjonsmusikere (med et hederlig unntak av Anthony Pateras og Thomas Lehn), fordi det i mange år har foregått et grunnbrottsabeid her innenfor den sjangerfrie improvisasjonsmusikken,og fordi det er så mange norske utøvere med uhyre sterk egenkarakter og originalitet, sier Sidsel Endresen i en pressemelding.

– Ingen tilfeldighet at mange av dem jeg har forespurt også er mine nåtidige og tidligere samarbeidspartnere som blant annet Helge Sten og Stian Westerhus. I tillegg har jeg invitert andre grensesprengende utøvere og komponister som Martin Taxt, Tanja Orning solo, Kari Rønnekleiv og Ole Henrik Moe, forteller Endresen videre.

Alle de inviterte er blitt spurt om å enten gjøre solokonsert eller sette sammen en duo eller trio som de har ønsket å realisere. Det blir derfor en uroppføring med duoen Jon Balke og Asle Karstad, og en ny duo med Helge Sten og Stian Westerhus.

– Programmet for Fristil denne våren består av uhyre sterke og markante musikere og komponister, og jeg er veldig stolt over å få lov til å presentere dem, avslutter Sidsel Endresen. Det ligger an til en spennende fristilt jazzvår!

Program:
16.02: Jon Balke og Asle Karstad duo + Jan Bang og Eivind Aarset duo
02.03: Anthony Pateras og Thomas Lehn
30.03: Christian Wallumrød solo + Håkon Kornstad og Hild Sofie Tafjord duo
13.04: Tanja Orning solo + Stian Westerhus og Helge Sten duo
04.05: Sheriffs of Nothingness + Microtub

Mer informasjon om programmet finner du på Nasjonal jazzscenes hjemmesider.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyhet

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev