Nyhet

Stavanger jazzforums sesongprogram er klart

Det er duket for en fremragende jazzsesong i Stavanger med det ypperste innen norsk jazz, og blant annet et gjenhør med to av de tøffeste artistene under fjorårets 12 Points!.

Vårens program speiler den sterke norske jazzen
En rekke av landets fremste utøvere fra forskjellige generasjoner entrer scenene i Stavanger. Sunnmøringene i The Brazz Brothers feirer 30 års jubileum med brask og bram og horn i full vigør på Folken lørdag 26.februar. Det blir også jubileum når Fliflet/Hamre byr på konsert på Sting, der de holdt sin første konsert for 20 år siden.

To anerkjente unge norske musikere står også på programmet, begge på Hall Toll; den allerede internasjonalt anerkjente trompetisten Mathias Eick presenterer ny plate og nytt prosjekt og multimusikeren Jarle Bernhoft presentrer materiale fra sitt plateaktuelle album ”Solidarity Breaks” med sitt kritikerroste enmanns loppeorkester (konserten på Rockefeller er nesten utsolgt)

Veteranene
Den legendariske gitaristen og komponisten Terje Rypdal presenterer rykende fersk prosjekt med tittelen ”Per Ulv goes Eletric” på Folken 15. april med et sterkt band bestående av: Palle Mikkelborg, Ola Kvernberg, Svante Henryson , Ole Morten Vågan, Olav Dale, Ståle Storløkken og Paolo Vinaccia. Stavanger jazzforums forventninger er allerede skyhøye! Prosjektet presenteres i samarbeid med Rikskonsertene.

To av Stavangers egne jazzveteraner; saksofonist Frode Gjerstad, pianisten Eivin One Pedersen og trompetisten Didrik Ingvaldsens Pocket Corner, vil også gjøre seg sterkt gjeldene, Gjerstad med sitt store Circulasione Totale Orchestra på Folken 8. mars, og Eivin One alene med flygelet i St. Petri kirke som en del av Rikskonsertenes store prosjekt ”Round Midnight, hvor 22 pianister byr på 22 konserter på 22 steder i Norge.

I Norge for første gang
Foruten dette glede vi oss stort til den dyktige fransk-amerikanske vokalisten China Moses som gjør sin aller første Norgesopptreden her i Stavanger på Hall Toll 24. mars. Sanger, forfatter, låtskriver, produsent og fransk MTV-vert – i all sin allsidighet er China Moses først og fremst en søkende kunstner som utstråler alt som kjennetegner en amerikansk entertainer. Evnen kan enkelt spores tilbake til hennes barndom som var gjennomsyret av musikk og teater. Impulsene fikk hun ikke minst fra moren – stjernevokalisten og entertaineren Dee Dee Bridgewater, som har besøkt MaiJazz tidligere med stor suksess.

Toppen av 12 Points! åpner sesongen søndag 6. februar
Både Mari Kvien Brunvoll og Trio VD gjorde seg sterkt bemerket da Stavanger Jazzforum i fjor februar arrangerte festivalen 12 Points! Derfor er gleden stor over å kunne presentere dem igjen. Den talentfulle unge vokalisten Mari Kvien Brunvoll tar med seg gitaristen Stein Urheim og sammen åpner de årets jazzsesong på Gaffel & Karaffel 6. februar med familiekonsert på dagtid og konsert for de voksne på kvelden.  Familiekonserten er en del av Stavanger Jazzforums nye satsning med barnekonsertserien Små Blå, som skal være med å forsterke og styrke konserttilbudet for barn og unge.

Sterke workshopholdere på Blå Trå
Konsert & workshopserien Blå Trå er godt etablert og videreføres med spennende studentkonserter workshoper med musikalske helter og konserter med workshopholdere og lokale musikere. Blant de vårens workshopholdere finner vi blant annet den grensesprengende gitaristen Stian Westerhus og tangentmesteren Ståle Storløkken, som er sentral i to Spellemannsnominerte band, Elephant 9 og Supersilent .

Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Jazzknappleik

Paal Nilssen-Love og Jens Borge har trommet sammen hele 18 improvisasjonsmusikere fra Vestlandet til en todagers festival midt i august. Festivalen begynner i Stavanger og slutter i Bergen.

Nyhet

Festivalklare i Haugesund

Onsdag starter årets Sildajazz, og nærmere 40 arrangementer og konserter vil gå av stabelen i løpet av fem tettpakkede dager.

Meld deg på vårt nyhetsbrev