Nyhet

Mathias Eick er årets tingingsverk komponist Vossa Jazz 2011

Ein kan stilla seg store forventningar når årets tingingsverk blir ført i pennen av trompetist Mathias Eick.

– Eg er først og fremst utruleg beæra over å få tildelt oppdraget. Det har i mange år vore min yndlingsfestival, både grunna musikken, menneska, staden og skiforholda! Verket har framleis det lyriske fokuset med melodilinjer og individuelle soloar, men lydbildet er eit anna, seier Eick.

Verket han lagar er eit steg inn i den elektroniske verda. Musikken hans har opptil no vore relativt akustisk orientert og med førespurnaden frå Vossa Jazz såg han ein gylden sjanse til å utforska eit nytt univers, seier Dagleg leiar Trude Storheim.

Sidan starten med Jaga Jazzist på slutten av nittitalet, har han spelt med eit allsidig utval artistar som Chick Corea, Motorpsycho, Manu Katché, Trygve Seim, Turboneger, Iro Haarla og i det kritikarroste bandet Motif.  Med sistnemnte vart han tildelt prisen ” Young Nordic Jazz Comets” i 2001 og vann året etter BBC’s Jazz Award for beste jazzalbum saman med Jaga Jazzist. I 2007 vart Eick tildelt den prestisjetunge prisen ”International Jazz Talent” av International Jazz Festivals Organisation i New York. Han vart òg tildelt Bylarm- stipendet i 2009. Debutalbumet «The door» vart nominert til Spellemannsprisen for beste jazzalbum i 2008. Han er i gang med album nummer to i desse dagar, også dette på ECM.

– Det er med glede og spenning eg og bandet ser fram til å framføra verket på Vossa Jazz 2011, fortset Eick. Besetninga i Mathias Eick Quintet med Andreas Ulvo (piano), Torstein Lofthus og Gard Nilssen (trommer), og Audun Erlien (bass) er for anledningen utvida med Morten Quenild og ein stryketrio.

Les mer om Vossa Jazz her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev