Nyheter

Marius Neset klar for Kongsbergjazz

Saksofonisten Marius Neset har i løpet av få år etablert seg helt i toppen av europeisk jazz med sitt personlige, originale og temperamentsfulle spill. Nå er både han og publikumsfavorittene Hot Club de Norvège klare for Kongsberg.

Marius Neset bor i København og er sentral i jazzmiljøet der, men han er først og fremst et stort navn i England. Etter konserter og plateutgivelser der har den britiske jazzpressa hatt problemer med å variere superlativene. Her hjemme har vi hørt ham som sentralt medlem i band som JazzKamikaze og People are Machines. I 2011 mottok Marius Neset JazZtipendiatet under Moldejazz og startet samarbeidet med Trondheim Jazzorkester. Urpremieren i Moldejazz i 2012 ble etterfulgt av turne og studioarbeid september 2013, og i slutten av april slipper Marius Neset & Trondheim Jazzorkester plata «Lion» på det tyske plateselskapet ACT.

Til Kongsberg og Energimølla 3. juli kommer Marius Nestet med sin egen kvartett, Golden Xplosion.

– Den som vil ha sin jazz full av temperament og temperatur, som swinger heftig og virkelig rusker opp i lytterne, presentert av fire enestående musikere, må passe på når Golden Xplosion er i nærheten, skriver Kongsberg Jazzfestival i en pressemelding.

Hot Club på Grand
Hot Club de Norvège er utvilsomt et av Norges mest populære band, og etter mange års turnering over hele verden har de også et stort publikum i utlandet. Med utgangspunkt i den sterke interessen for den akustiske sigøynermusikken og arven fra Django Reinhardt på slutten av 1970-tallet, har kvartetten i 35 år spredd sitt musikalske budskap til den fjerneste avkrok. Alltid er de spillesugne og velopplagte, alltid leverer de konserter som et stadig voksende publikum tar imot med glede. Hot Club de Norvège spiller på Grand Hotel 2. juli.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev