Gard Nilssen (foto: Jan Granlie/Jazznytt)

To norske musiker i Take Five: Europe

Trommeslager Gard Nilssen (bildet) og bassist Ole Morten Vågan er plukket ut som norske representanter i det europeiske artistutviklingsprogrammet Take Five: Europe.

Av: Camilla Slaattun Brauer

27.09.2011 Skriv kommentar

Det er den Londonbaserte konsertprodusenten Serious som står bak artistutviklingsprogrammet Take Five. Etter sju suksessfulle runder i Storbritannia, utvides nå programmet til å inkludere hele Europa. Den aller første utgaven av Take Five: Europe vil foregår over et år fra august 2011 til juli 2012. Ti musikere med internasjonalt potensiale fra de fem partnerlandene er plukket ut. Deltakerne ble plukket ut etter blant annet følgende kriterier; kreativitet, potensiale på den europeiske jazzscenen, musikalsk stilretning, geografi og kulturell bakgrunn.

Unik karriereutvikling
I løpet av det neste året skal musikerne få muligheten til å ta en «time out» fra arbeidet, og gis en unik muligheten til å utforske, utvikle og styrke sine fremtidige karrierer. Musikerne vil få flere intense en-til-en møter hvor de vil identifisere hver enkelts interesser og utfordringer. I tillegg vil alle ti musikerne samles til en ukes opphold på den engelske landsbygda, hvor de får utvikle sine talenter innenfor komposisjon og improvisasjon under ledelse av John Surman.

Ole Morten Vågan (foto: Jan Granlie/Jazznytt)

Det vil også bli fokus på bransjetema som innspilling og publishing, kommunikasjonsstrategi og ny media, agenter og management samt private og offentlige tilskuddsordninger. Musikerne oppfordres til å utforske nye konstellasjoner sammen, og de vil få mulighet til å spille på noen av Europas viktigste festival- og konsertscener.

Følgende musikere er plukkert ut til Take Five: Europe:
Benjamin Flament (Frankrike) – vibrafon, perkusjon
Bram Stadhouders (Nederland) – gitar
Céline Bonacina (Frankrike) – saksofoner
Fraser Fifield (Sorbritannia) – fløyte, saksofoner
Gard Nilssen (Norge) – trommer
Maciej Garbowski (Polen) – bass
Maciej Obara (Polen) – altsaksofon
Oene van Geel (Nederland) – bratsj
Ole Morten Vågan (Norge) – bass
Tom Arthurs (Storbritannia) – trompet, flygelhorn

Les mer på Take Five: Europe

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode