26. august 2016

By The Waterhole
two

Om utgivelsen

Eva Pfitzenmaier slipper sitt andre album med soloprosjektet By The Waterhole, og videreutvikler med dette sin unike tagning på loop-basert musikk, hvor improvisasjoner, knirkete jazzpop og gammeldags blues møtes til dans på en gyngende kamelrygg.
Med en særegen miks av assosiasjonsrik poesi, dyptpløyende bass og blomstrende melodi-utfoldelser skaper By The Waterhole et lydunivers som målbevisst engasjerer hjerte, kropp og hjerne på samme tid.

Suggererende, grunnvollsdirrende rytmer og drømmende koringer skaper underlaget for fengende melodier og spoken-word tekster, som formidles til lytteren på en overbevisende og til tider skamløst direkte måte. Ingen formildende overproduksjon eller intetsigende pålegg gjør two til en én-til-én opplevelse av hvordan det er å høre By The Waterhole live. Med noen enkle effektbokser, skramle-perkusjon og et skarpladd sample-keyboard hører du lyden av verdenen hun beveger seg i:
En lampeskjerm blir en basstromme, lyden av improvisert dans skaper et lekent bakteppe, og knitrende kongler gir et lydlig krydder den tyskfødte artisten fra de mørke Schwarzwald-skogene kan føle seg hjemme i.

Lenker

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev