17. november 2023

KRISE
Svartsymra

Om utgivelsen

Albumet “Svartsymra” er en avantgardistisk utforsking av lyd og musikalske grenser av det eksperimentelle samtidsensemblet KRISE, under ledelse av Kristian Enkerud Lien. Ensemblet beveger seg i nye rom ved å forene renstemming, mikrotonalitet, rockeklubb og norsk folkemusikk på en innovativ måte, som resulterer i en fascinerende og engasjerende lytteopplevelse. Gjennom eksperimentering med idéer fra Ben Johnston, Harry Partch og Eivind Groven søker de å fremme en mer kompleks, men likevel fengslende musikalsk opplevelse.

“Svartsymra” er et konstrukt og kan være noe som vokser og visner samtidig, Dette gjenspeiles på omslaget som tegner en stein eller en lunge, en søyle og en komedie i et virrvarr av kartlav. Det er like fullt et nikk til Eivind Groven sine innspillinger på “Som symra rein og blå” og til døden.

Musikere

Anna Ueland - synth, stemme
Emil Bø - trombone
Kristian Enkerud Lien - gitarer, komposisjoner
Bjørn André Syverinsen - trommmer

Lenker

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Soulkick i vårsola

Thea Grant synger om havet, Amund Stenøien tolker John Coltrane, Hannah Furberg snakker om Amy Winehouse og Utlandet er ute med ny musikk.

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!

Meld deg på vårt nyhetsbrev