4. november 2016

Kaldestad
Stille, stille

Om utgivelsen

KALDESTAD er: Anne Hytta, Are Lothe Kolbeinsen og Gyrid Nordal Kaldestad.

Trioen slipper debutplata Stille, stille på selskapet Atterklang den 5.november, og starter plateslippturneen sin samme dag i de nyåpnede lokalene til Litteraturhuset i Trondheim.

Musikken befinner seg et sted mellom melankolske viser og drømmeaktige klangflater. Et lavt tempo og luft mellom toner og ord gir rom for vare og skjøre kvaliteter som kommer fram gjennom tekstur og spilleteknikker. Tekstene plasserer seg ved siden av lytteren i nåtid, og rommer det aller enkleste og det vanskeligste. Barndommens reine glede, sorg i møte med alderdom og død, lengsel, kjærlighet, natur og hav.

Gyrid Nordal Kaldestad er komponist og tekstforfatter, samt synger og spiller på utgivelsen. Hun har bakgrunn som komponist og musikkteknolog og arbeider til vanlig med elektroakustisk musikk og live elektronikk i ulike sammenhenger.

Anne Hytta spiller hardingfele. Arbeidet hennes er forankret i stilen til de tradisjonelle hardingfeleslåttene, og hun har de siste åra utviklet en særegen spillestil som komponist og utøver gjennom soloprosjektet Draumsyn og ensemblene TOKSO og Slagr. Hun er en av de mest ettertrakta felespillerne i Norge.

Are Lothe Kolbeinsen har bakgrunn fra jazz- og improvisasjonsmusikk og kjennetegnes ved sine alternative gitarteknikker og store klangpalett. Han har turnert over store deler av verden med trioen Parallax.

Trioens debutplate ”Stille, Stille” er spilt inn live i Tøyen Kirke i Oslo. Plata er mikset og mastret av Stian Westerhus i Pitch Black Star Spangled Studio og gis ut av Kristian Skaarbrevik/Atterklang.

Turnerute i forbindelse med plateslippet

5.november Trondheim – Litteraturhuset i Trondheim

7.november Oslo – Deichmanske Bibliotek, Grünerløkka

8.november Moss – House of Foundation/ HøstRiss i regi av
Ny Musikk Østfold

10.november Stord – Litteraturfestivalen Falturlitu, vaksenbokkveld
i regi av Stord Mållag med forfatterne Olaug Nilsen, Bjørn Sortland og KALDESTAD

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev