1. desember 2023

Roggen / Nyhus
Skymt

Om utgivelsen

Live Maria Roggen og Ingfrid Breie Nyhus har gjennom en årrekke arbeidet med improviserende tolkning av romantiske tekster og musikk ved å zoome inn og zoome ut på ulike nivåer av hva sangen kan handle om, og å lete i ulike måter å uttrykke dette på. De har tidligere utgitt EP-en Demanten, som inneholdt improviserte versjoner av sanger av Jean Sibelius og finsk-svenske diktere.
Etter dette har arbeidet deres videreutviklet seg til å handle om skapende prosesser med minner og rester av sangene og diktene, og spørsmål om hva dette kan lede til av nye former.

“Skymt” stammer fra sanger og dikt om uro, vemod, lengsel, forstyrrelser og sorg – men det er ikke opphavshistoriene som lenger står sentrum; snarere det å lete etter hvilke nye skjul, lysninger og bevegelser de gamle understrømmene kan lede inn i.

Innspilt i Rainbow Studio, juni 2023
mikset av Mike Hartung, mastret av Morgan Nicolaysen

Videomateriale på [ youtube.com/@roggennyhus ]

Musikere

Ingfrid Breie Nyhus - piano
Live Maria Roggen - vokal

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Tre nyheter fra Oslo Jazzfestival

Maria Kannegaard Trio skal spille på MUNCH under Oslo Jazzfestival i august, amerikanske Irreversible Entanglements tar turen til Blå, og kubanske Alexander Abreu & Havana D´Prímera gjester Cosmopolite.

Nyhet

Sju nyheter fra Jazzfest

Karin Krog og Bjørn Alterhaug feirer sitt lange musikalske samarbeid, og Mette Rasmussen vender tilbake til Trondheim med sin Trio North. I tillegg er Knut Reiersrud, Francesca Tandoi Trio, Obradovic-Tixier Duo, Jovan Pavlovic og Anja Skybakmoen klare for Jazzfest i Trondheim i mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev