19. april 2024

Erlend Albertsen Basspace
Name of the Wind

Om utgivelsen

Vinden har et nytt navn, og de som vil vite det kan glede seg til 19. april!

Med sitt andre album i eget navn, ‘Name of the Wind’, kaller bassisten og komponisten Erlend Olderskog Albertsen inn til musikalsk ekspedisjon mot nye hørverdigheter hvor oppdagelser hittil er et akustisk-elektronisk habitat med jazz og tradisjonsmusikk fra Norge, Vest-Afrika og Nord-India.

Besetningen på denne ekspedisjonen er en håndfull venner og kollegaer forbundet med navn som Stian Carstensen, Trondheim Jazzorkester, Espen Berg trio, Marthe Lea Band, Wako, Miman, Sanskriti Shrestha Avatar og Motvind. Tre synthesizere, to feler, to basser, trommer, piano og saxofon – Erlend Albertsen Basspace!

Utgivelsen er tilgjengelig i 200ex 12″ LP, innspilt i Cederberg studio i Kristiansand og trykt hos T-Time Vinyl Plant i Stavanger.

Musikere

Ellie Mäkelä - bratsj, hardingfele og gitar
Egil Kalman - modulærsynth og kontrabass
Hogne Kleiberg - piano og synth
Simon Olderskog Albertsen - trommer og synth
Erlend Olderskog Albertsen - kontrabass og sopransaxofon

Lenker

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz' utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev