20. januar 2023

Solveig Slettahjell
Guldlock

Om utgivelsen

Slettahjell har lenge gått med en ide om å lage et kvartett-album basert på hennes utvalgte «nordiske sangbok» og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Som alltid har hun glede av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep.

«Eva Dahlgrens Guldlock var soundtracket til en periode i mitt unge liv og har vært en selvfølgelig og sentral del av min nordiske sangbok siden. Dahlgren skriver fantastiske låter som har en universalitet ved seg som inspirerer meg – og sånt har jeg vært meg å lytte til. Når så musikerne forvalter materialet som de gjør, var det ikke til å unngå.»

Musikere

Solveig Slettahjell - vokal
Andreas Ulvo - piano
Trygve Waldermar Fiske - bass
Pål Hausken - trommer

Lenker

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev