9. september 2016

Lukas Zabulionis
Changing Tides

Om utgivelsen

LUKAS ZABULIONIS – CHANGING TIDES

Debutalbumet “Changing Tides” viser en saksofonist og komponist med imponerende teft for elegante og enkle melodilinjer som både er umiddelbart tilgjengelige og stemningsskapende. Musikken er inspirert av ECM sin moderne jazz-estetikk fra 70-tallet og stikkord er Jan Garbarek. Tankegangen bak utgivelsen kan også knyttes til idéene som oppstod i romantikken på 1800-tallet, hvor musikken bærer preg av lengsel, mystikk og kjærlighet med stor vekt på farger og kontraster.

Den unge saksofonistens karakteristiske spill og tone utviser et bredt følelsesmessig register. Når han ikke spiller intrikate, lyriske eller energiske soloer, blender han naturlig inn i det myke lydteppet som resten av bandet driver elegant avgårde. De sterke melodilinjene og akkordrekkene danner basisen som musikerne improviserer over, og i et godt utviklet samspill med bandmedlemmene presenterer Lukas Zabulionis et mystisk og magisk låtlandskap under et stilsikkert og dempet utrykk.

Changing Tides har en gjennomgående maritim tematikk hvor sjøferd symboliserer usikkerheten, spenningen og mystikken bak det å sette ut mot den vide horisonten, forlate alt som er en kjent og kjært, uten å vite om hva som er i vente. På den ene siden, angrer man og lengter etter sitt hjem, men på den andre siden søker man etter håp og nye muligheter.

«Det vakre, tidløse og følelsesfulle er ikke enkelt å beskrive. Men melodiøst, mystisk og magisk er sentrale stikkord for Lukas Zabulionis sin debut Changing Tides.» – (sb.no)

Tilgjengelig fysisk og digitalt 9 September 2016.

Lenker

Fra forsiden

Nyhet

Storbandprisen 2017 tildelt Marius Stenberg

Leder av Prime Time Orchestra og mangeårig lokal ildsjel i Bærum, Marius Stenberg, ble lørdag 14. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2017. Marius Stenberg har i en årrekke vært en sterk bidragsyter til å fremme storbandmusikken lokalt, og har gjort en formidabel innstas for å gi plass og løfte fram unge talenter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev