Lørdag 10. des 2022 kl. 15:00

Ytre Suløens Jass-ensemble

Hadeland Jazzforum / Hadeland Jazzforum
Brandbu

Ytre Suløens Jass-ensemble (YSJE) ble startet i 1973, og har i dag fortsatt med en av bandets grunnleggere, nemlig Einar Aarø på banjo.
I over 40 år har YSJE vært et band som har satt sitt preg på den norske tradjazz-scenen. Dette gjennom utstrakt turnèvirksomhet over hele landet, og også konserter i Europa, USA, Asia og Afrika. Mange tv- og radio-opptredener har det blitt, 25 plateinnspillinger, festival-, kirkeopptredener og æresborgerskap av jazzhovedstaden New Orleans, samt samarbeid med artister som Aline White, Wallace Davenport, Arne Domnerus, Jan Werner Danielsen, Øivind «Elg» Elgenes, Silje Nergård og Karin Krog. Men det lengste samarbeidet er selvsagt med sanger Tricia Boutté, som har vart siden 2002.
YSJE er et band som er påvirket av, men ikke låst til, tradisjonell amerikansk jazz. Det gis rom for personlige tolkninger og stiler, og konsertene inspireres ofte mer av New Orleans’ ånd, nemlig å underholde, glede og ha det gøy, enn å spille helt stilriktig i forhold til 20- og 30-årene. Bandet bruker også gjerne musikk fra komponister utenfor det tradisjonelle repertoaret som feks. Charlie Mingus, Tom Waits, Don Cherry, Cannonball Adderley og Jan Eggum. Innen kirkemusikk har bandet dei sista åra brukt mye musikk fra gospeldronninga Mahalia Jackson, og deres hyllest til henne, plata «Oh, Mahalia» fra 2007, fikk svært gode kritikker i media.
Etter over 40 års drift har bandet naturligvis hatt en del utskiftninger, og vi er svært glade for i dag å kunne presentere 3. versjon Ytre Suløen. Siden januar 2011 har bandet blitt tilført unge, nyutdannede musikere som har stor kjærlighet til New Orleans-jazzen, og som med sine personlige utrykk likevel er med på å holde den velkjente « Suløen-sounden» ved like.
I juni 2014 tok «nye» Ytre Suløens Jass-ensemble turen til Ocean Sound Recording på Giske for å spille inn plata « Some Changes», og med det håper vi å ha satt standarden for en ny, fin Suløenperiode.
Bandets medlemmer er:
Sturla Hauge Nilsen – trompet
Lars Frank – klarinett og saxofoner
Andreas Rotevatn – trombone
Einar Aarø – banjo
Morten Gunnar Larsen – piano
David Gald – tuba
Kristoffer Tokle – trommer
Tricia Bouttè – vokal

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev