Fredag 31. jan 2020 kl. 21:00

Way Out West Trio

AdLib Jazzklubb / Sinus
Bodø

Medvirkende:
Atle Nymo – tenorsaksofon
Magne Thormodsæter – bass
Hermund Nygård – trommer

I Way Out West trio møter du musikerne Atle Nymo (sax), Magne Thormodsæter (bass) og Hermund Nygård (trommer). Trioen startet for noen år siden som en hyllest til Sonny Rollins, og spiller musikk med utgangspunkt i Rollins´ rikholdige triorepertoar. Sonny Rollins skapte et nytt uttrykk da han i 1957 valgte å utelate pianoet fra bandet sitt. Platen «Way out west» fra dette året sees på som en bauta, og trioformatet med saxofon, bass og trommer er siden den gang etablert som en klassiker innen jazzmusikk.

Denne våren vil dette stjernelaget av musikere bosatt i Bergen og Oslo utforske og presentere Rollins’ musikk i en frisk, utadvendt og melodisk sammenheng. Selv om repertoaret sakte har endret seg til en blanding av Sonnys melodier og egenkomponert materiale, er den energiske stemningen fra hans legendariske trio fortsatt til stede. Repertoaret låter duggfriskt, og bandet vil i sammenheng med denne turen også lansere sin debutplate.

Musikerne er kjent fra band som Motif, Ensemble Denada, The Real Thing, Hilde Louise Asbjørnsen, Svein Olav Herstad Trio, I.P.A og Bergen Big Band.

Konserten arrangeres i samarbeid med Adlib jazzklubb, Nordnorsk jazzsenter og Bodø Jazz Open.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev