Søndag 04. sep 2022 kl. 19:00

Vingelen storband og Tynset blandakor: Duke Ellingtons Sacred Concert // Tynset jazzfestival 2022

Tynset Jazzklubb / Tynset kirke
Tynset

Tynset blandakor og Vingelen storband avslutter årets jazzfestival med verket «Sacred Concert» i Tynset kirke søndag 4. september. Koret og storbandet har brukt pandemien til å forberede konserten.
Sacred Consert er skrevet av Edward Kennedy «Duke» Ellington (1899 – 1974), en amerikansk jazzpianist, kompnist, arrangør og orkesterleder. Han kom fra en velstående svart familie og startet sitt første jazzband i 1917. I løpet av mellomkrigstida oppnådde han berømmelse over hele verden, og bandet var aktivt helt fram til Ellington døde av lungekreft i 1974.
Verket Sacred Consert er betegnet som et musikalsk mesterverk som ble komponert for til sammen tre kirkekonsertserier som Ellington holdt i USA på 1960-tallet. Det er en fusjon av kristen liturgi og jazzmusikk. Sammensetningen av kirkekor og jazzband var nyskapende og skapte stor diskusjon i sin samtid. Ellington mente selv det var noe av det beste han hadde laget.
Den versjonen av Sacred Consert som koret og storbandet framfører i Tynset kirke er satt sammen av de danske arrangørene John Høybye og Peder Pedersen i 1993.
Tynset blandakor framførte Sacred Consert på to konserter i mai 2003, den gangen sammen med Fåset storband. Nå er det duket for et nytt samarbeid, denne gangen med dyktige Vingelen storband.
Sopransolist: Irena Marcetic
Dirigent: Jelena Zlatalov-Marcetic

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev