Onsdag 29. jan 2020 kl. 20:00

Uhørt! Anni Kiviniemi solo + Jenny+Ingrid Kollokvie + jam

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Enchanting Finnish pianist modernizing her heritage and a band that finds their music in books for kids!

Pianist Anni Kiviniemi skinte som en sol på NMH Masters eksamenskonsert hos oss i våres, og det traff noe dypt i oss. Vi ble tatt med ned i en melankolsk, finsk folketradisjon, virvlet rundt av østlige finurligheter og rundreist tilbake til moderne Europeisk jazz i løpet av et kort og fortettet sett. Kiviniemi strålte med spennende dynamikk over en klar idé. I kveld får vi et sjeldent solosett som hun forteller skal feire livet, det skjøre, det vakre!

Anni Kiviniemi – piano

Jenny+Ingrid Kollokvie tolker Mummidalen
Jenny+Ingrid finner musikken i bøker og det blir virkelig gøy og fantasifullt når en annen verden får sitt eget lydspor. Først ut var Roald Dahl´s «Dustene», det stinkende, fæle paret som har aper i et bur i hagen og som på Dahls sedvanlige vis til slutt får smake sin egen medisin. Og et tøft heksebrygg av et lydspor ble det, med ville Zappa-løp, røykfylt cabaret-swing, fri kaotikk og rett-i-fletta melodier. Nå blir Tove Janssons tidvis abstrakte univers gjort til moderne jazz med spennende musikere fra den nye garden. Her er folk vi kjenner fra I Like to Sleep, Mall Girl og Kongle Trio, friskt, lett og ledig i alle ledd!

Ragnhild Moan – vokal, Jenny Frøysa – saksofon, Ingrid Skåland Lia – saksofon, Oscar Andreas Haug – trompet, Amund Storløkken Åse – vibrafon, Torstein Slåen – gitar, Nicolas Leirtrø¸ – kontrabass, Veslemøy Narvesen – trommer, August Glännestrand – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev