Fredag 28. aug 2020 kl. 18:00

Tynset jazzfestival

Tynset Jazzklubb / Tynset Jazzfestival
Tynset

Amost Ultra, Rambu kl 18
Vi er glad for å få besøk av de unge og lovende musikerne fra musikklinja ved Nord-Østerdal videregående skole, som sammen er bandet Almost Ultra; Amund Mælan, Isak Nyaas Bøeng, Torleif Dalbakk Myre og Johannes Ryen.

Bendik Qvam & Anders Lillebo, Rambu kl 18
Denne krokvelden i Rambu får vi først besøk av noen av de mest fremtredende talentene i norsk folkemusikk om dagen, med opphav i hver sin dal med rike folkemusikktradisjoner.

Anders Lillebo kommer fra Engerdal og spiller en rekke instrumenter, slik som tangenter, trekkspill, gitar og fløyter. Etter flere år med musikkstudier hjemme i Norge, så Anders for seg en fremtid som jazzpianist. En reise til en folkemusikkfestival i Irland, forandret derimot alt. Anders forelsket seg i folkemusikken fra Irland, flyttet til Irland og dykket ned i den rike irske tradisjonen. Det har ført til to soloplater med irsk folkemusikk: «Departure» i 2017 og «Homecoming» i 2019.

Bendik Smedåsgjelten Qvam er fra Fåset, og er kjent for de fleste. Han trakterer blant annet instrumenter som gitar, trompet, bukkehorn og andre eldre folkemusikkinstrumenter. Selv om han til vanlig studerer populærmusikk i Oslo, har han de senere årene har han jobbet mye med folkemusikk fra Østerdalen, og vant blant annet Landskappleiken innen eldre folkeinstrument i 2017. I tillegg har han blitt tildelt Fureprisen som går til en deltager på Landskappleiken under 25 år med et høyt kvalitetsnivå. Hans første plate kommer i 2020.

Sammen spiller Bendik og Anders musikk med en fot i folkemusikktradisjonen fra Østerdalen, og en fot i den rytmiske musikkens verden.

Stian Carstensen, Rambu kl 1930 – Podcastinnspilling og konsert
Stian Carstensen er kanskje mest kjent som frontfigur i bandet Farmers Market som mottok Spellemannspris i åpen klasse i 2009 og 2012, men også fra programmet «Landeplage» sammen med Ravi. Han er multi-instrumentalist og spiller blant annet trekkspill, gitar, banjo, pedal steel-gitar, bulgarsk fløyte og sekkepipe.

Av mer kuriøse faktaopplysninger kan der nevnes at han har vært på hitlistene i Aserbajdsjan, og har mottatt drapstrusler i brevsform etter å ha skrevet tekst og musikk til en ny nasjonalsang for Norge på oppdrag fra NRK.

Carstensen er et oppkomme av ulike historier, og vi får høre en knippe av de det skal spilles inn en podcast sammen med Bervend Salbu fra Musea i Nord-Østerdalen!

Som soloartist byr han på et mangfoldig repertoar som strekker seg fra folkemusikk til klassisk og improvisasjonsmusikk i forskjellige former. Det være seg hillbilly, barokk og sjøllaga humoristiske viser med mer eller mindre bisarre temaer som lungemos og fleinsopp, samt sosialdemokratiske improvisasjoner over forslag fra publikum.

Innspilling av podcast starter kl. 19.30
Konserten starter kl. 20.30

Bill: ordinær kr 300 / medlem kr 250 / kulturkort kr 100

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev