Lørdag 24. aug 2019 kl. 20:30

Tynset Jazzfestival: Ensemble Denada + Torun Eriksen

Tynset Jazzklubb / Storsalen, Tynset kulturhus
Tynset

ENSEMBLE DENADA + TORUN ERIKSEN
Storsalen, Tynset kulturhus
Lørdag 24. august kl. 20.30

Det er et særdeles samspilt og vitalt band med flere nye unge utøvere som kommer til Tynset Jazzfestival for å levere Erlend Skomsvolls arrangementer av Torun Eriksens musikk og tekster. Det blir også framføring av helt nye låter som Torun og Erlend har komponert nå i høst.

Det kunstneriske utgangspunktet ellers er Toruns album «Grand White Silk», og resultatet er blitt et uttrykk der elegant pop-estetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Enten du hører Steely Dan på norsk eller jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discogroove, soulriff og sousafon, er det jazz okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denada’s formidable solister.

«Denadas store kveld» skrev Dagsavisen etter premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival i 2017. Det som skulle være et festivalprosjekt ble til et turnéprosjekt, og hittil er det blitt 20 konserter fra Bremen til Mo i Rana, inkludert konsertopptak med NRK-TV på Nasjonal jazzscene og et livealbum på Jazzland Recordings, spilt inn i Tyskland. Albumet ble sluppet i alle formater våren 2019. Konserten på Tynset Jazzfestival blir konsert nr. 21 med Torun Eriksen. Turen til Tynset blir for øvrig bandets første konsert i Norge etter at de har spilt sammen med Maria Schneider og Donny McCaslin i Wien og på Jazzaldia-festivalen i San Sebastian i juli.

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter med tilskudd fra Norsk kulturråd.
Produksjonen er støttet av NOPA og Norsk kulturråd.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev