Søndag 30. aug 2020 kl. 11:00

Tynset jazzfestival

Tynset Jazzklubb / Tynset kirke
Tynset

Jazzgudstjeneste, Tynset kirke kl 11

Tradisjonen tro blir det jazzgudstjeneste søndag morgen under festivalen, og i år får vi høre Georg Reiss kvartett + Majken Christiansen tolke Carl Petter Opsahls New-Orleansinspirerte liturgi. Kirkekaffen serveres på Bortistu’!

Knut Reiersrud & Iver Kleive, Tynset kirke kl 19
Det legendariske radarparet Iver Kleive og Knut Reiersrud trenger knapt noen nærmere presentasjon. I snart 30 år har de jevnlig opptrådt for fullsatte kirker og konsertlokaler Norge rundt.

Med utgangspunkt i norske folketoner, salmer og egne komposisjoner har Iver og Knut lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk. Mange husker deres utgivelser «Blå Koral» (1991), «Himmelskip» (1996) og «Nåde over Nåde» (2006) som vakre bautaer over den langvarige sivilisasjonskollisjonen mellom europeisk kirkemusikk og afroamerikansk rytmikk og tonefølelse. De tre platene ble innspilt i Odense Domkirke på Fyn.

Knut Reiersrud startet som bluesgitarist, men har også arbeidet med andre musikkformer, som norsk folkemusikk og etnisk musikk fra andre kulturer, foruten at han har komponert musikk både for film og teater. Reiersrud er en mye benyttet studiomusiker, og har spilt på et utall plater innenfor et utall stilarter på et utall strengeinstrumenter.

Iver Kleive er mest kjent for sitt virke som organist og korleder. Han har vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, og var fast pianist i Kringkastingsorkesteret i en 10-årsperiode. Foruten sitt virke som organist, har han drevet et allsidig musikalsk arbeid. Fra 1972 og frem til i dag har han medvirket i nærmere 200 plateinnspillinger som studiomusiker, komponist og arrangør. Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis.

La deg begeistre av mangfoldet og særpreget i disse vakre melodiene framført i spennende samspill mellom to av Norges fremste musikere. Velkommen til en storslått og sakral stund i Tynset kirke.

Bill: ordinær kr 300 / medlem kr 250 / kulturkort ungdom kr 100
Fri inngang på jazzgudstjenesten.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev