Søndag 11. jun 2023 kl. 20:00

Tore Johansen «Nå, lille humle» – Barnesanger av Astrid Lindgren og Georg Riedel

Herr Nilsen / Herr Nilsen
Oslo

Astrid Lindgren. Georg Riedel. Dette er lyden av Tore Johansen sin barndom. Og tusenvis av andre sin. Gjennom Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Karlsson på taket og Alle barna i Bakkebygrenda ble den en del av norsk barnekultur også. Men han hadde ikke hørt sangene på norsk før.

Nokså tilfeldig kom han over en sangbok på norsk som heter «Astrid Lindgrens store sangbok», fra begynnelsen av 90-tallet. Med alle de sangene han husket, og mange flere, alle gjendiktet av skuespilleren og forfatteren Trond Brænne (1953-2013). Da var det bare å sette i gang.

Det hører også med til historien at han har vært så heldig å få gjøre denne fantastiske musikken mange ganger med komponisten selv, Georg Riedel. Tore spurte Riedel om han kunne få lov til å spille inn disse sangene på norsk, og det hadde han ingenting imot.

Prosjektet heter «Nå lille humle», fordi det er åpningsordene i den fineste sangen Tore vet om: God natt-sangen fra Bakkebygrenda, «Alle skal sove, for nå er det natt». Og Astrid Lindgren tar hele runden, fra det helt lille til det helt store. Alle skal sove: Alle ungene, mammaene, pappaene, kuene, kalvene, føllene, grisene. Kaninene og alle små lam. Men så kommer det i tredje vers: «Allting som lever på hele jorden, allting skal sove for nå er det natt».

Sove skal også hver eneste katt, så klart.

Tore Johansen (trompet)
Ine Hoem (vokal)
Helge Lien (piano)
Ellen Andrea Wang (bass)
Torstein Lofthus (trommer).

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev