Fredag 08. nov 2019 kl. 20:00

Tora Augestad & NyNorsk Messingkvintett

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Tora Augestad & NyNorsk Messingkvintett – ‘Paus møter Cohen’
Sangtekster av Ole Paus og Leonard Cohen står i sentrum når far og sønn Paus møtes i et nytt Cohen-inspirert konsertprogram fremført av Tora Augestad og NyNorsk Messingkvintett.

Tora Augestad, mezzosopran
NyNorsk Messingkvintett
Ole Paus, tekstforfatter
Marcus Paus, komponist
Daniel Weiseth Kjellesvik, komponist

Ole Paus har latt seg inspirere til å skrive helt nye tekster til musikk av Marcus Paus, mens Daniel Weiseth Kjellesvik har rekomponert og nytolket Ole Paus’ sangtekster og melodier, med utgangspunkt i kvinneportretter i Paus’ tekster. I tillegg presenteres et utvalg av Cohens låter, gjendiktet på norsk av Ole Paus, i nyskrevne arrangement av Daniel W. Kjellesvik.

Sangtekstene til Leonard Cohen og Ole Paus har mange felles berøringspunkter. Tekstene spenner fra lun humor til sort satire, fra sorg til glede, fra det sakrale til det profane, fra det sarte og inderlige til det råe og brutale. Men fremfor alt strømmer det en sterk poetisk åre gjennom dem. I «Paus møter Cohen» får publikum anledning til å høre Ole Paus og Leonard Cohens visetekster side om side, i en unik kammermusikalsk tapning for mezzosopran og messingkvintett.

NyNorsk Messingkvintett satser på ny musikk og sjangeroverskridende prosjekter, og har siden debuten i 2016 urfremført 15 verk av komponister som Therese Birkelund Ulvo, Marcus Paus og Nils Henrik Asheim. Gjennom samarbeid med artister som Tora Augestad, organist Anders Eidsten Dahl, skuespiller Ivar Nergaard og kontratenor Sean Bell har de på kort tid skapt seg et repertoar med et variert og særegent lydbilde. Ensemblet har med stor suksess gjestet Only Connect Festival of sound, BrassWind og Egil Hovland-festivalen og spiller i 2019 inn debutplaten Asheim: works for brass på LAWO Classics.

Tora Augestad er en allsidig sanger – fleksibel, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Augestad vier seg til repertoar fra det 20. og 21. århundre og behersker et stort spenn av uttrykk. Hun bestiller jevnlig nye verk, bla. den feministiske kammeroperaen Adam & Eve – a divine comedy av Cecilie Ore som ble urfremført premiere under Festspillene i Bergen. Augestad synger jevnlig med orkestre og Ensembler over hele verden, blant andre Bergen og Oslo-Filharmonien, Ensemble Modern og Klangforum Wien. I 2004 etablerte hun ensemblet Music for a while som er kjent for sin sjangeroverskridende kammermusikk. Høsten 2018 kom Augestad sin portrettplate med Oslo Philharmonien ut; Portraying Passion, som ble bejublet av pressen. Tora Augestad ble tildelt prisen for Årets utøver 2018 av Norsk Komponistforening.

Arr: Dokkhuset Scene

KJØP BI

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev