Torsdag 30. mar 2023 kl. 20:00

The Source: 30th Anniversary Tour

AdLib Jazzklubb / Sinus
Bodø

The Source, etablert i 1993, har siden 2004 hatt en standhaftig besetning bestående av Per Oddvar Johansen, Øyvind Brække, Trygve Seim og Mats Eilertsen.
I begynnelsen skrev bandet musikk som i stor grad var inspirert av Ornette Coleman, men den nordiske sounden, – spesielt da representert ved Jan Garbareks 70-talls-trio Triptykon, var også viktig.
Bandets første utgivelse var «Olemanns Kornett» i 1994. Allerede da hadde bandet staket ut en kurs med en blanding av frijazz, rock og klassiske elementer. I løpet av den lange karrieren har The Source rukket å gi ut sju album, inkludert to utgivelser på ECM. Etter hvert på 2000–tallet ble musikerne også inspirert av orientalsk/arabisk musikk, gjennom sine spektakulære og sagnomsuste julekonserter.
Men etter flere store musikalske samarbeidsprosjekter har The Source nå funnet tilbake til kjernen som kvartett. På « … but swinging doesn’t ́t bend them down to stay» fra 2021 har alle fire bidratt med nytt materiale og satt sammen en variert plate som virkelig illustrerer bredden til bandet.
The Source kommer til Bodø for å reflektere over alle de ulike retningene de har vært innom opp gjennom historien, fra jazz via folk, til arabisk musikk og videre ut på musikalsk oppdagelsesferd.
Akkurat slik et 30-års jubileum skal være!
Medvirkende:
Trygve Seim – saksofon
Øyvind Brække – trombone
Mats Eilertsen – bass
Per Oddvar Johansen – trommer
Konsertinfo:
Dørene åpner 1 time før konsert.
Det er sitteplasser på konserten.

https://fb.watch/ioMj_757cp/

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev