Fredag 03. mai 2013 kl. 21:00

The land in between – Shannon Mowday & Bajazz Bigband

Bærum Kulturhus / Musikkflekken
Sandvika

Bajazz Bigband

 

– The Land Inbetween – A South African-Nordic Bigband experience with Shannon Mowday

 

Bajazz Bigband er et storband i Oslo, etablert i 1977. Våren 2013 har vi jobbet med verker av Shannon Mowday, komponist og arrangør fra Sør-Afrika
http:// www.shannonmowday.com/

Musikken hennes er skrevet for ulike besetninger, fra små ensemble til storband. Musikken inneholder elementer fra folkemusikken fra hennes hjemland Sør-Afrika, blandet med en stemning som gjenspeiler hennes liv i Sør-Afrika, hennes flytting til Norge så vel som hennes mange internasjonale reiser og opptredener. Dere vil få høre populære sørafrikanske låter som Miriam Makeba Pata Pata og Abdullah Ibrahim Royal Blue / Tsakwe. Sistnevnte er smeltet sammen med norske folketoner som Trollmor sin vise og Om kvelden når det mørkner. Mowday komposisjoner er infusjoner av afrikansk jazz, fri improvisasjon, folkemusikk og moderne repertoar, alle sterk rytmisk preget. Det er også skrevet og arrangert nytt repetoar for Bajazz til denne konserten.
Bajazz Bigband er et projektstorband som spiller med profesjonelle komponister, musikere og arrangører. Eksempler fra de siste årene er Erik Eilertsen, Staffan William-Olsson, Erik Smith, Julie Dahle Aagård, Håvard Fossum og Øyvind Brække. Bajazz har deltatt på festivaler som Balejazz, Sandvika Storbandfestival og Storbandfestivalen i Halden.

 

Hjemmeadresse: www.bajazz-bigband.com

 

Varighet: 2 t

 

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev