Lørdag 26. feb 2011 kl. 14:30

The Brazz Brothers på Lørdagsjazzen, Haugesund

Sildajazzens venner /
Haugesund

Brazzbrødrene med 30 års jubileumsturne til jazzklubber på Vestlandet.

De kommer fra Langevåg på Sula som ligger ut mot havet på nordvestlandet, i det sentrum av verden som er den norske utkanten. De startet den musikalske fergeturen ut i sin verden ved å skaffe seg en solid klassisk musikerutdannelse, men de bestemt seg fort for å gå sin egne veier i et musikalsk landskap som for dem er grenseløst, vidåpent, rikt og uendelig stort. I løpet av sine imponerende 30 år i kontinuerlig bevegelse har de på reisen holdt over 3500 konserter i 35 land og gitt ut 18 cd plater.

The Brazz Brothers består av to brødrepar på messinginstrumenter. Jarle Førde spiller trompet og flygelhorn. Det gjør også Jan Magne Førde. Helge Førde spiller trombone. Runar Tafjord spiller waldhorn og Stein Erik Tafjord håndterer tubaen. En annen sunnmøring Kenneth Ekornes kommanderer nå over trommene.

Klangsult og Rytmetørst

The Brazz Brothers er en kollektiv tilstand mer enn det er et band. Ved å nærme seg musikkens opphav og gå tilbake til et punkt før den vestlige kunstmusikken, har de definert sitt eget frigjøringsprosjekt. En musikalsk tilnærming hvor de jakter på det menneskelige fellesspråket som lever i musikken. I The Brazz Brothers bor nemlig en permanent sult og en uslokkelig tørst etter nye groover og uhørte klangfarger. Få med deg denne konserten med et av Norges fremste live band!

 

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev