Lørdag 19. mar 2022 kl. 14:00

Tangazo, Harald Bergersen og Ski Storband

Ski Storband / Rådhusteatret i Ski
Ski

Storbandcafé: Tangazo, Harald Bergersen og Ski Storband

Vi ønsker velkommen til årets første storbandcafé, hvor vi sammen med saksofonkvartetten Tangazo presenterer musikk fra Hollywood og Hollywood Saxophone Quartet.

Tangazo, en lokal saksofonkvartett, har tatt for seg Hollywood Saxophone Quartet og har fått med seg Harald Bergersen (på altsaksofon) til å presentere et lite utvalg låter fra Hollywood Saxophone Quartets repertoar.

Tangazo består av Hanne Gundersveen på sopransaksofon, Tom Wulff på tenorsaksofon og Gabriel Gallo på baritonsaksofon. I tillegg kommer Harald Bergersen på altsaksofon.

Harald Bergersen har vært aktiv treblåser og saksofonist i snart 70 år, og er nå i sitt 85. år – og han er still going strong! Harald hadde vi i Ski Storband på besøk på en fantastisk fin storbandcafé i januar 2020, og også denne gangen har han sneket med seg baritonsaksofonen for å kunne spille en liten storbandtrall med oss i storbandet.

Hollywood Saxophone Quartet hadde sin base i Los Angeles, USA og hadde sin storhetsperiode fra ca. 1950 og frem til 1970. Kvartettens musikere hadde musikerjobb i flere av Hollywoods studioorkestre innenfor film og tv, samt at 3 av de også spilte fast med 20th Century Fox Orchestra. De hadde en sterk tilknytning til Hollywood. Hollywood Saxophone Quartet ble opprettet for å skape personlig fornøyelse og glede, samt for å kunne utfordre seg selv musikalsk. Repertoaret var bredt, og spant fra jazz (Benny Goodman, Ray Noble m.fl.) og til symfonier (Toscanini, Stravinski m.fl.). Målet var å presentere «good musicianship» og spilleglede, og å vise at det kunne gjøres med 4 saksofoner.

Ski Storband er inne i sitt 46. driftsår og har siden våren 2013 avholdt over 50 storbandcaféer i Rådhusteatrets foajé, i Folkets Hus og i Pinsekirken på utvalgte lørdager gjennom året.

Musikalsk leder: Biørn Barlo

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev