Lørdag 22. okt 2022 kl. 18:00

Talentpriskonserten Dølajazz: Torbjørn K. Eriksen

Dølajazz - Lillehammer jazzfestival / Kulturhuset Banken
Lillehammer

Fjorårets talentprisvinner var rundt 12 år da han oppdaget trommene. Den musikalske karrieren begynte som elev ved kulturskolen i Lillehammer, og siden gikk turen til Gjøvik og musikklinja på videregående. Her etablerte han bandet Bakka Street-Boyz med en gjeng medelever, og de ble raskt lagt merke til i musikkmiljøet rundt Mjøsa. Syvmannsbandet utpekte seg med et moderne og lekent image, og før gjengen var ferdig på videregående hadde de allerede spilt inn og gitt ut debutalbumet, Svømmer i skyer. Året etter ble det jazzlinja på Sund Folkehøgskole, og nå tar talentet en bachelor i utøvende rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.

Når Torbjørn Eriksen nå kommer tilbake for å levere årets talentpriskonsert er det med et egenkomponert verk i bagasjen. Verket har fått tittelen «Equilibrium», og består av tre deler. Med seg på scenen får han en rekke andre musikalske talenter.

– Equilibrium betyr balanse som følge av to motstridene krefter, og dette konseptet har vært en av inspirasjonskildene til konserten. Sondre Ferstad, Shai Maestro og Immanuel Wilkins har også vært store kilder til inspirasjon under prosessen av å lage denne konserten, forklarer Torbjørn.

Harsha Jerome – Tangenter
Simon Furnes – Gitar
Vetle Skåli – Gitar
Mikkel Bordal – Bass
Henrik Bakka – Bass
Torbjørn Eriksen- Trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev