Torsdag 06. okt 2022 kl. 20:00

Sverre Gjørvad kvartett

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

I 2018 tenkte Sverre Gjørvad at det kanskje var på tide å gi ut litt ny musikk. Det begynte å bli lenge siden forrige gang, og dessuten hadde han komponert en del nytt materiale. I tillegg spilte han med folk han hadde en veldig god tone med. Det måtte da bli musikk av slikt? Det skulle vise seg å bli et ras!

I 2019 kom albumet Voi River, og året etter kom Elegy of Skies. Så kom Time to Illuminate Earth i 2021, og nå i høst slippes altså Here Comes the Sun. Dermed har han gitt ut fire album på fire år, med de samme fire musikerne, spilt inn i det samme studioet, med den samme studioteknikeren, den samme masteringsteknikeren, på det samme plateselskapet, med et av de fire elementene, etter den Aristoteliske elementlære, i titlene på hvert av albumene, en idé som kom etter album nummer to.

Det musikalske prosjektet har vært å fortelle musikalske historier fra langt nord i landet. Eller historier fra lenger sør i verden, sett nordfra. Det har vært et ønske om å formidle en geografisk typisitet i musikken. Publikum og presse har likt prosjektet, siden det kun har avstedkommet overstrømmende kritikker, både fra inn- og utland.

Med stadig økende konsertvirksomhet, og etter fire album, har Sverre Gjørvad kvartett utviklet en gjenkjennelig klang, med erfarne musikere bosatt i vår nordlige landsdel.

Herborg Rundberg – piano, Kristian Svalestad Olstad – gitar, Dag Okstad – bass, Sverre Gjørvad – trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev