Lørdag 29. sep 2018 kl. 14:00

Storbandcafé: Ski Storband spiller fra Harry Arnold & The Swedish Radio Orchestra

Ski Storband / Rådhusteateret
Ski

På høstens første og eneste storbandcafé presenterer Ski Storband musikk fra Harry Arnolds storhetstid som leder for Harry Arnold och Radiobandet (The Swedish Radio Orchestra)!

Harry Arnold, startet som saksofonist i storband i 1942, men sluttet ganske raskt med å spille og gikk over til å dirigere og arrangere musikken i stedet. Fra 1949-1952 spilte han og arrangerte for Thore Erlings Orkester. Fra 1956 til 1965 ledet han Radiobandet. Han og Radiobandet ble en institusjon i svensk musikkliv, og de fikk etter hvert stor internasjonal oppmerksomhet. Det ble også gitt ut plater i både USA og England med navn som Coleman Hawkins, Toots Thielemans og Stan Getz – for å nevne noen.

Av svenske, skandinaviske og internasjonale musikere som var med i radiobandet finner vi navn som Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Åke Persson, Bjarne Nerem og Egil Johansen – og den amerikanske trompeteren Benny Bailey. Bandet var også kjent for sitt samarbeid med den amerikanske jazzlegenden Quincy Jones.

Ski Storbands storbandcaféer er ordinært en konsertarena hvor vi til tider kan være litt løsere i snippen, og hvor vi vil få anledning til å presentere musikk som bandet jobber med «akkurat nå».

Ski Storband ledes av bandets faste musikalske leder – Biørn Barlo.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev