Lørdag 03. jun 2023 kl. 14:00

Storbandcafé: Ski Storband goes Latin

Ski Storband / Rådhusteatret i Ski
Ski

Latinsjangeren er om mulig like variert som jazz og storband ellers, og vi har benyttet tiden siden nyttårskonserten i januar til å dykke ned i både kjente og ukjente låter.

Til denne sommerens storbandcafé vil du få høre bossa nova og samba med inspirasjon fra Brasil, salsa og andre rytmer inspirert fra Cuba – samt noen låter som er arrangert og skrevet for storband, med røtter i latin.

Av store navn innenfor latin kan man nevne Chucho Valdez, Paquito D’Rivera og Arturo Sandoval – alle med røtter fra Cuba. Retter vi blikket noe lenger sør, til Brasil, så har vi navn som Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes og Sergio Mendes. Dette er bare et fåtall av musikere som siden 60-tallet og opp til i dag har gjort den latine sjangeren kjent. Mye av musikken deres har blitt udødeliggjort av amerikanske og europeiske jazzmusikere og sangere opp gjennom de siste 50 årene. Flere av låtene deres er i dag å regne som standardlåter innen storbandjazzen – The Girl from Ipanema (Garota de Ipanema), Chega de Saudade (No More Blues), Mas Que Nada.

Ski Storband har tatt for seg et knippe av de mest kjente latin big band-låtene, og noen låter som opprinnelig ikke var latin – som har blitt omarrangert og tolket –, samt noen originale komposisjoner skrevet i latinsjangeren.

Dette blir en litt annerledes storbandcafé med latine storbandrytmer i fokus! Musikalsk leder: Biørn Barlo

Arrangementet mottar støtte fra Kulturliv, Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Finn mer informasjon på våre hjemmesider: www.skistorband.no

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev