Fredag 18. des 2020 kl. 20:00

Spiritual Unity (Røysum, Meaas & Wildhagen)

Motvind Kulturlag / Grønland kirke
Grønland

Den amerikanske saksofonisten Albert Ayler er en av musikkhistoriens store eventyrere. Det sies ofte i jazzøyemed at John Coltrane er faderen, Pharaoh Sanders sønnen og Ayler den hellige ånd. Den intenst søkende, transcendentale og spirituelle musikken hans er fortsatt unikt gripende, og det kanskje beste eksemplet på Aylers kunst er trioplata «Spiritual Unity» fra 1965, med henholdsvis Gary Peacock og Sunny Murray på bass og trommer.

Om vår lokale klarinettist Andreas Røysum skulle trukket frem én plate ville det da også blitt denne. Enhver gjennomlytting maner frem en sublim anerkjennelse av livets kraft, poesi og skjønnhet; her finnes all verdens glede og lidelse, håp og fortvilelse. En musikk som åpner en for verden, som kan røre selv det kaldeste hjerte.

Med dyp ærbødighet har Røysum tatt på seg det ærefulle oppdrag å tolke sin favorittplate, og med seg har han to av sine beste venner; den urtunge rytmeseksjonen bestående av bassist Christian Meaas Svendsen og trommeslager Andreas Wildhagen. Sammen vil de peile seg inn på den samme kosmiske kurs som den hellige Aylerianske ånd for alltid vil navigere etter, og ringe julen inn på rystende vis i vakre Grønland Kirke.

Andreas Røysum – Klarinetter
Christian Meaas Svendsen – Kontrabass
Andreas Wildhagen – Trommer

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev