Lørdag 25. mar 2023 kl. 20:00

Sonic Transmission Label Night og slippfest!

/ Dokkhuset
Trondheim

Det Trondheim/Austin- baserte plateselskapet Sonic Transmission Records er en ny energipille i byens alternativ musikkmiljø, startet og drevet av Ingebrigt Håker Flaten. Denne våren har selskapet utrolig mange spennende og unike albumslipp, og det inviteres denne kvelden til slippfest x 2, + introduksjon til et kommende albumslipp! Og selvsagt: platebutikk med hele katalogen! Bli med å feire med oss denne kvelden med tre konserter og hyggelig heng!

Maria Norseth Garli
Den eksperimentelle singer/songwriter-en Maria Norseth Garli slipper albumet Morning Light på Sonic Transmissions Records 26. mai. Her viderefører Maria sin hengivenhet til å være i noe over lengre tid, hvor musikken får bygges opp organisk, og hvor alle stemmens og strengenes nyanser brukes som instrument. Det oppstår en magnetisme i det som tilsynelatende varer evig, og i råheten og de mange detaljene som oppstår. Nicolas Leirtrø har allerede to utgivelser på Sonic Transmission bak seg (Teip Trio og Dafnie). Denne kvelden spiller Maria og Nicolas både låter fra Marias kommende plate, og improviserer fritt.
Åse/Sandell duo
En viktig musikalsk drivkraft for disse egenartede og meritterte improvisatorene er energien, sammenhengene, mellomrommene og transformasjonene mellom stemme/tekst/lyd/musikk. De utforsker symbiosen mellom den menneskelige stemmen og det instrumentelle med hvert sitt utgangpunkt, Åse med stemmen og elektronikken, Sandell med stemmen og flygelet. Som duo møtes de i lekende, improviserte soniske og musikalske samtaler som kan gå hvor som helst- og det gjør de også på platen som slippes 24 mars, Voices in Between Voices
Phoenix
Phoenix består av Emil Storløkken Åse, gitar og komposisjoner, Jenny Frøysa, barytonsax, og August Glännerstrand på trommer. Musikken ligner på en blanding av Jimi Hendrix Experience, Per ”Texas” Johanson og Maria Kannegaard trio, med hint av Julian Lage, ABBA og Frank Zappa. Med andre ord, nordisk elektrisk rockjazz med klarer inspirasjoner fra 70-tallet. Bandnavnet er inspirert av Fugl Fønix, et fabeldyr som selvpåtenner for så å bli gjenfødt fra asken. Phoenix er også hovedstaden i delstaten Arizona i USA, et sted med mye ørkenlandskap. Herav albumtittelen Under The Sun – som slippes 24 mars.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev